Amerika’da ırkçılığa karşı protestoda bir Beşiktaşlı

Amerika’da ırkçılığa karşı protestoda bir Beşiktaşlı
ABD’de George Floyd’un polis şiddetine kurban gitmesi sonrası tüm ülkede süren protestolardan ortaya çıkan bir görüntü dikkat çekti. Beşiktaş formalı bir kişinin protestolarda yer aldığı görüldü.

ABD’de siyahi vatandaş George Floyd’un bir polis tarafından öldürülmesi sonrası protestolar sürüyor. Ülkenin birçok yerinde gösteriler şiddetle sürerken, ortaya çıkan bir fotoğraftaki ayrıntı dikkat çekti.

Tenguen adlı Youtube kanalında paylaşılan videoya göre, göstericiler arasındaki bir kişinin Beşiktaş forması dikkat çekti. Beşiktaş formalı kişinin elinde “Irkçı terör bitsin” yazılı bir pankart bulunuyor.

4473bda4-e601-4cf1-94f6-aae8b2c7daef.jpg

Söz konusu görüntülerinin ortaya çıkması ünlü bir pankartı getirdi. Pankartta şu ifadeler yer alıyordu:

“Beşiktaşlı olduğumuz için haksızlığa karşı çıkmıyoruz, haksızlığa karşı çıktığımız için Beşiktaşlıyız”

f80290a7-781e-4ff7-b12d-1e1584de8f1e.jpg

NE OLMUŞTU

46 yaşındaki George Floyd, geçtiğimiz günlerde, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, yoldan geçen vatandaşların cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı.

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

Eyalette acil durum ilan eden Vali Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.