Amerika'da Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Adams istifasını açıkladı

Amerika'da Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Adams istifasını açıkladı
Başkanlık seçimleri nedeniyle hareketli günler geçiren Amerika'dan bir istifa haberi daha geldi. ABD Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Dr. Jerome Adams sosyal medya hesabından istifa ettiğini açıkladı.

Başkanlık devir teslim töreni nedeniyle yoğun bir gündem yaşanan Amerika'dan bir istifa haberi daha geldi. Kamu Sağlığı Dairesi Başkanlığı görevini 3 yılı aşkın süredir yürüten Adams, Başkan Joe Biden'ın yemin töreninin ardından, Facebook hesabından yaptığı açıklama ile istifa etti.

"BİZİ AYRIŞTIRAN ŞEYLERİN ÜZERİNE BASIP YÜKSELMELİYİZ" 

Adams açıklamasında, "Bu büyük ulusa hizmet etme fırsatı verdiğiniz için teşekkür ederim. Bu hayatımın en şerefli göreviydi. Umarım 2021 ve sonrasında bizi birleştiren şeylere daha fazla odaklanıp bizi ayrıştıran şeylerin üstüne basıp yükselebiliriz" ifadesini kullandı. 

TRUMP GÖREVE GETİRMİŞTİ 

Adams, Twitter hesabı üzerinden, "Biden ekibi benden istifa etmemi istedi. Bu millete hizmet etmek hayatımın onuruydu. Herkesin sağlığına kavuşması, eşit fırsatlara sahip olması için elimden geleni yapacağım." açıklamasında bulunmuştu.

Adams'ın 4 yıllık görev süresi Eylül 2021'de dolacaktı.

Eski Başkan Donald Trump, bir önceki Kamu Sağlığı Dairesi Başkanı Vivek H. Murthy'yi, Nisan 2017'de, görev süresi dolmadan görevden almış ve yerine Jerome Adams'ı getirmişti.