Amerika'da yaşayan Türk profesör çok net konuştu: Korona virüste ikinci dalga yüzde 100 gelecek

Amerika'da yaşayan Türk profesör çok net konuştu: Korona virüste ikinci dalga yüzde 100 gelecek
Amerika’da akademisyenlik hayatına devam eden Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu, korona virüs salgınında ikinci dalganın yüzde yüz geleceğini söyledi.

Korona virüs salgını dünya genelinde etkisini sürdürmeye devam ederken, salgında düşüş eğilimine girilmesinin ardından ülkelerde de normalleşme adımları atılmaya başladı. Ancak başta Türkiye olmak üzere bazı ülkelerde, kurallara yeterince uyulmaması nedeniyle hasta sayılarında yeniden yükseliş yaşandı.

Sosyal medya hesabından Amerika’daki son durum ile ilgili dikkat çeken bir paylaşımda bulunan Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu,Dünyanın en büyük tıp şehri merkezi benimde kardiyoloji ihtisasımı yaptığım Houston Methodist Dr. Michael DeBakey Kalp ve Damar Hastalıkları Merkezinde durum bu kadar kötü yer yok yatak yok ölen ölene. Bu virüsü lütfen ciddiye alalım. Çünkü öldürüyor” ifadelerini kullandı.

Çilingiroğlu, bir takipçisi tarafından ikinci dalga ile ilgili yöneltilen soruya ise, “Bekleniyor ve olacak 100% bu soru bile değil” şeklinde yanıt verdi. 

mehmet-cilingirouglu.jpg