Halkbank hisselerini kim aldı. Amerika’dan haber gelmeden hissesi yüzde 5 yükseldi

Halkbank hisselerini kim aldı. Amerika’dan haber gelmeden hissesi yüzde 5 yükseldi
ABD'de devam eden Halk Bankası davasında, istinaf mahkemesi, davanın görüleceği federal mahkemedeki süreci beklemeye aldı. Bu kararın bankanın borsa hisselerinde olumlu etkileyeceği beklentisini oluşturdu. Beklentiye karşılık bankanın alımlarında yüzde 5'lik bir artış yaşandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bir temyiz mahkemesi, Halkbank’ın ABD Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı itiraz başvurusu neticelenene kadar federal hükümetin bankaya karşı açtığı davayı askıya alma kararı BİST’te işlem gören bankanın hisse senedini olumlu etkilemesi bekleniyor. Bu beklentiye karşılık Halkbank hisse senedinde son bir saatte yapılan alımlarla yüzde 5’lik bir yükseliş oldu. Borsa İstanbul’un 0.11 yükseldiği son işlem gününde Halkbank hisselerinde son dakika alımlarıyla yüzde 5 prim, insider trading yani içerden bilgi ticaretini gündeme getirdi.

Sosyal medyada “Halkbank kararı önceden biliniyor muydu” tartışması başladı.

Halkbank hisse senedi, Amerika’daki dava nedeniyle borsada en çok değer kaybeden hisseler arasında yer alıyor. Bir dönem 14 liraya kadar yükselen hisse senedi halen 5 lira civarı bir fiyattan işlem görüyor.

CUMA GÜNÜ KİM ALDI?

Garanti ve Akbank gibi borsanın lokomotifi hisseler ekside olurken, Halkbank hisse senedinde son bir saatte yükseliş yaşadı. Hisse senedi günü yüzde 5.12 primle kapatırken, haftalık değer artışı ise yüzde 10’un üzerinde oldu. Yine aynı gün ve hafta Garanti Bankası günlük -0,17 düştü, haftalık ise değer artışı ise 0,94 arttı. Bir başka önemli banka hissesi Akbank’ta ise günlük -0,66, haftalıkta ise -1.44 değer kaybı yaşandı.

İlgili Haberler