''Amerika'dan para alan yazarlar!''

''Amerika'dan para alan yazarlar!''

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye Belediye Birliği''nin sivil toplumla ilişkiler il müdürlüklerine yönelik hizmet içi eğitim programında önemli bir konuşma yaptı ve "Türkiye''ye söylüyorum, LGBT''cilik, FETÖ''cülük, Kuytul''culuk, PKK''cılık, DHKP-C''cilik, bunların önemli bölümü sivil toplumculuk adı altında geliştirilmektedir. Bunların her birinin kökü dışarıdadır. Dini istismar eden DEAŞ gibi tüm organize yapıların kökü dışarıdadır. Adam, Diyarbakır''da çevre derneği kuruyor, Avrupa''dan yardım alıyor, çocukları PKK''ya gönderiyor. Adam, Avrupa''dan, Amerika''dan, dünyanın birçok yerinden Türkiye''deki sözde derneklere yardım ediyor, erkekle erkeğin, kadınla kadının evlenmesini teşvik etmeye çalışıyor. LGBT''cilik yapıyor." dedi.

***

Amerika ve Avrupa''nın, toplumun bütün değerlerini alaşağı edebilmek için Türkiye''deki birtakım yazarlara vakıflar üzerinden para yardımı yaptığını belirten Soylu, Suriyelilere yardım adı altında da Türkiye''de, Türkiye''nin sınırlarında ve sınırlarının hemen ötesindeki ajanlık yapacak, o alanları karıştıracak, ifsat etmeye çalışacak kişilerin beslendiğini söyledi.

Soylu''nun bazı ifadeleri de şöyle:

*"2016-2022 arasında Türkiye''de kurulan 22 LGBT derneğine toplam 20 milyon 127 bin 417 dolar yardım yapıldı, bu dernekler Batılı ülkeler tarafından fonlandı."

"Bugün birtakım dini yapıların, güya radikal örgüte yönelik sokak eylemleri yaparak, polisle, devletle karşı karşıya gelerek özgürlük savaşçısı kılığında toplumsal bir ayrışma oluşturmaya çalışması yine sivil toplum alanını istismar etme stratejisinden beslenmektedir. Bir örnek vereyim, ülkemizin bir vilayetinde, güney vilayetlerinden bir tanesinde 120 tane derneği sadece bir ülke besliyor uzun yıllardır."

***

Dışarıdan fonlanan sözde sivil toplum kuruluşlarının Batılı istihbarat servisleri veya onlara bağlı vakıflar eliyle fonlandığını şimdi değil, AKP daha iktidarda değilken yani 90''lı yıllarda ayrıntılı olarak gündeme getirmiş, özellikle Irak''ın kuzeyindeki bu tür kuruluşlara dikkat çekmiştim... O zamanlar Irak''ın kuzeyinde sivil toplum kuruluşu adı altında 110 kuruluş vardı. Erbil''e giderken Dohuk''ta bir İsveç sivil toplum kuruluşunun tabelasını görmüştüm. İsveç''in Irak''ın kuzeyinde insani amaçlar için dernek şubesi açması size inandırıcı geliyor mu?

Şu bir gerçek ki Batılı ülkeler, nereye sivil toplum kuruluşlarıyla girdilerse, orada kısa bir süre sonra kan dökülmeye başlanmıştır.

***

Şimdi İçişleri Bakanı, elindeki verilere göre Batılı sivil toplum kuruluşlarının Türkiye''yi mesken tuttuğunu açıklıyor. Yani yabancı servisler, Türkiye''de kan dökmeye hazırlanıyor. Bundan emin olun...

Son dönemlerde yabancı servislerin, Türkiye''de sivil toplum kuruluşları üzerinden gönüllü ajan devşirmesinin önünü açan, Avrupa Birliği uyum politikalarıdır. Avrupa Birliği''nin gençlik programlarını harp okullarına kadar sokan, bu iktidardır. Vakıflar Yasası ile yerli ve yabancı cemaatlere mülk edinme hakkı tanıyan ve sivil toplum kuruluşu kamuflajını kullanan istihbarat organizasyonlarının önündeki bütün engelleri kaldıran da AKP iktidarıdır.

FETÖ ne istediyse veren AKP iktidarı değil midir? Şimdi FETÖ''nün yerine devletin bütün kurumlarına başka cemaat ve tarikatların hâkim olmasına imkân veren de AKP iktidarı değil midir?

Bütün bu cemaat, tarikat görünümlü kuruluşlar, 150 yıldır Batılı istihbarat servislerinin güdümünde değil midir?

***

Kısacası, Batılı istihbarat servisleri, Türkiye''de iktidarların ABD ve AB baskısıyla çıkardığı yasalara dayanıyor. Yoksa bu kadar kolay ajan besleyemezler!

Batılı servisler, içerden çökertme politikaları uyguluyorsa, devletin bütün kurumlarına düşen, buna karşı önlem almaktır.

Sayın Soylu, Amerika''dan para alan yazarları da açıklarsa, çıkacak gürültü, halkın bilgilenmesini sağlar, böylece iktidar üzerinde bir baskı oluşur...

Yazarın Diğer Yazıları