Amerika'dan savaşlarla ilgili flaş çıkış

Amerika'dan savaşlarla ilgili flaş çıkış
Amerika'da Esper'in görevden alınmasının ardından Savunma Bakan vekilliği görevini yürüten Christopher Miller, Amerikan halkının sürekli savaş isteyen bir halk olmadığını belirterek, dünyadaki tüm savaşların bitmesi gerektiğini söyledi.

Amerika'dan savaşlarla ilgili flaş çıkış

Amerika'da başkanlığı Biden'e kaybeden Trump, Savunma Bakanı Mark Esper'in görevine son vermişti. Esper'in görevine son vermesinin ardından Savunma Bakanlığı'nın dümenine geçen Christopher Miller, gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.  Miller, bakanlık çalışanlarına bir yazı gönderdi.

Miller, yazıda El Kaide ile savaşın halen devam ettiğini belirterek, "Geleceğe hazırlanırken, El Kaide'nin 2001'de kıyılarımıza getirdiği savaşı bitirmeye kararlıyız. Bu savaş bitmedi." ifadelerini paylaştı.

"SÜREKLİ SAVAŞ HALKI DEĞİLİZ" 

El Kaide'yi ve ortaklarını yenmenin eşiğine geldiklerini kaydeden Miller, "Ancak savaşın sonunu görememe konusunda geçmişteki stratejik hatamızdan kaçınmalıyız. Gerçekten bu mücadele uzun sürdü." ifadelerini kullandı.

Miller, "Bizler sürekli bir savaş halkı değiliz, bu, savunduğumuz ve atalarımızın uğruna savaştığı her şeyin karşıtı. Tüm savaşlar bitmeli." değerlendirmesinde bulundu.

Savaşları bitirmenin uzlaşma ve ortaklık gerektirdiğine işaret eden Miller, “Zorluklarla karşılaştık, elimizden geleni yaptık. Şimdi eve dönme zamanı." ifadelerini kullandı.