Amerikalı bilim insanları 'önlem alınmalı' dedi ve açıkladı: Korona virüsü 2 ay boyunca taşıyorlar

Amerikalı bilim insanları 'önlem alınmalı' dedi ve açıkladı: Korona virüsü 2 ay boyunca taşıyorlar
Amerikalı bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmada, kanser tedavisi gören bireylerin, bağışıklık sistemlerinin güçsüz olması nedeniyle 2 aya kadar korona virüs taşımaya ve bulaştırmaya devam ettiklerini aktarıldı. Uzmanlar, mevcut durumun hem kanser hastaları ve hem de sağlıklı insanlar açısından risk oluşturduğunu söyledi.

Korona virüs salgını tüm dünyada hızını artırarak yayılmaya devam ediyor. Bilim dünyası da salgınla ilgili yeni bilgileri kamuoyuna açıklıyor.

Son olarak Amerikalı bilim insanları tarafından kanser tedavisi gören bireyler üzerinde gerçekleştirilen bir araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı.

Bağışıklık sistemlerinde sorun olan ve kanser tedavisi gören 20 hasta üzerinden yapılan araştırmaya göre, hastaların 20 güne kadar virüsü bulaştırabildiği ortaya konurken kanser hastalarında antikor tespit edilmediği belirtildi.

“SAĞLIKLI BİREYLER İLK HAFTADAN SONRA BULAŞTIRMIYOR”

Reuters’ın haberine göre çalışmanın yazarlarından Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi'nden Mini Kamboj, “Yapılan birkaç araştırmadan da biliyoruz ki sağlık bir birey korona virüs kaparsa ilk haftadan sonra bulaştırıcı durumda olmaz. Fakat bağışıklığı baskılanmış kanser hastaları hakkında hiçbir şey bilmiyoruz” ifadelerini kullanırken bağışıklığı zayıf kişiler için “Onların izolasyonu için 20 gün yeterli mi yoksa daha uzun süre önlem almamız mı gerekiyor?" şeklinde konuştu.

“BAĞIŞIKLIĞI DÜŞÜK HASTALARLA İLGİLİ ÖNLEM ALMALIYIZ”

Kamboj, korona virüsle savaşan kanser hastalarının uzun süre bulaştırıcı olarak kalması üzerine, “Bu düşünmemiz gereken bir risk” ifadesini kullanırken “Bağışıklığı düşük hastalarla ilgili uzun süre enfeksiyon riski oluşturabilecekleri konusunda önlemler almalıyız ve açık fikirli olmalıyız” dedi.

Çalışmayı yapan araştırmacılar, bağışıklığı zayıf korona virüs hastaları için mevcut halk sağlığı önerilerinin revize edilmesi gerektiğini belirttiler.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), halihazırda hastaların bağışıklık sistemlerinde tehlike görülmesi halinde onları solunum cihazına bağlamayı uygun görürken, 20 gün toplumdan izole olmalarını öneriyor. 

Kaynak: Reuters 

İlgili Haberler