Başarılı bir halkla ilişkiler çalışmasıyla şişirilen ve İslam dünyasına umut gibi sunulan Obama’nın sadece bir figüran olduğunu İsrail kanıtladı.

ABD ve Avrupa suç ortağı
İran, Bahreyn, Irak, S.Arabistan, Ürdün, Endonezya ve Lübnan’da binlerce insan, İsrail’in Gazze’deki katliamına tepki göstererek “Soykırımı durdurun” çağrısı yaptı. 20 Ocak’ta, işgalci Bush’tan görevi devralacak olan ABD’nin siyahi başkanı Barack Obama’dan soykırımla ilgili bir açıklama gelmemesi ise dikkat çekti. “Özgürlük, demokrasi” vaadiyle süslenerek İslam dünyasına Müslüman kökeni vasıtasıyla şirin gösterilen Hüseyin Obama’nın ABD emperyal zihniyetinin figüranı olduğu bir kez daha görüldü. Avrupa’da İsrail’e karşı gösterilen tepkide Müslüman ülke vatandaşlarının çoğunluğu oluşturması ise gözlerden kaçmadı.

İşbirlikçilere tepki
Fransa’nın başkenti Paris’te, Cezayir, Fas ve Tunusluların yoğun olarak bulunduğu Barbes mahallesinde yaklaşık 1300 kişi gösteri düzenledi. Göstericiler, “Masum katliamına son” yazılı pankartlar astı. Yüzlerce kişi ise Etoile Alanı’nda toplanarak “İsrail terörist, Avrupa suç ortağı” sloganları attılar.

Soykırımına lanet
İspanya’nın başkenti Madrid’de 500 ila 1000 kişi, İsrail Büyükelçiliği önünde gösteri düzenledi. Göstericiler, “Filistin’e soykırıma hayır” pankartları taşıdı ve sessiz kalan AB’ye lanet yağdırdı. Danimarka’da polise göre 700, göstericilere göre 2 bin kişi, İsrail Büyükelçiliği önünde saldırıları protesto etti.

Etnik terör var
İtalya’nın başkenti Roma’da yaklaşık 200 kişi Navone Alanı’nda, hükümetin İsrail ile tüm ekonomik ve askeri anlaşmaları dondurması için oturma eylemi düzenledi. Göstericiler, İsrail’in terörünü ve yaptığı etnik temizliği kınadılar.

Seyirci kalmayın
İngiltere’nin başkenti Londra’daki İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler ise saldırıları protesto etti. Göstericilerden 6’sı, “toplumun huzurunu bozdukları” gerekçesiyle gözaltına alındı. İsrail vahşetini kınayan göstericiler “İsrail’i durdurun”, “Katliama seyirci kalmayın” dövizleri taşıdı.