Amerikalı uzmandan maskelerle ilgili yeni uyarı. Meğerse koronayı daha çok bulaştırıyormuş

Amerikalı uzmandan maskelerle ilgili yeni uyarı. Meğerse koronayı daha çok bulaştırıyormuş
Çift kat maske takılması ile ilgili açıklamada bulunan Minnesota Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma ve Politika Merkezi’nin direktörü Osterholm, çift kat maske takmanın hava boşluğu oluşturduğu gerekçesi ile korona virüsü daha fazla yaydığını söyledi.

Minnesota Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma ve Politika Merkezi’nin direktörü Osterholm, korona virüse karşı çift maske kullanımı ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Üst düzey uzman olarak tanımlanan Osterholm, çift maske takmanın bazı durumlarda "yarar sağlamaktan çok zarar verebileceğini" belirtti. 

NBC televizyonuna açıklamalarda bulunan Osterholm, "Çift maskelemeden bahsederken şunu unutmayın, asıl amacımız, virüsün bizim tarafımızdan havaya saçılmasını önlemek veya bir başkasının saçtığı mikropları solumamak" diye konuştu. 

"MASKELER YÜZE TAM OTURMALI"

Maskelerin yüze tam oturması gerektiğini belirten Osterholm, aksi takdirde korona virüsün daha çok yayılacağını kaydederek, şöyle konuştu: 

Bu nedenle söz konusu yüz maskelerinin birçoğunun yüzü uygun şekilde sarma ve filtreleme kapasitesinin tehlikeye atılmasından endişeleniyoruz. Bir maske daha eklerseniz havanın iki katmandan geçmesini gerçekten zorlaştırabilirsiniz. Bu da yanlardan daha fazla hava sızmasına neden olur ve enfeksiyon kapma riski artar. Tabii işe hiçbir durumda işe yaramayacağını söylemiyorum, bazıları daha iyi şekilde kullanılabilir.

Aynı zamanda Minnesota Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Araştırma ve Politika Merkezi’nin direktörü olan Osterholm, çift maske kullanımına dair uyarılarının ardından maskeleri doğru takmamanın daha da büyük zarara yol açacağını ekledi.