Amerikalılardan korona araştırması. Koronaya yakalanma ihtimalinizin çok düşük olduğu yeri duyurdular

Amerikalılardan korona araştırması. Koronaya yakalanma ihtimalinizin çok düşük olduğu yeri duyurdular
Amerika Savunma Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen korona virüs araştırmasında, uçak yolculuğu sırasında korona virüs bulaşma ihtimalinin yüzde 0,0003 olduğu belirtildi.

NTV'de yer alan habere göre korona virüs salgınının ardından milyonlarca insan, uçak yolculuğundan korkar hale gelmişti. İnsanların uçak yolculuklarına talebinin azalması ile binlerce havayolu çalışanı işsiz kalmış, havayolu şirketleri de büyük rakamlarda zarara uğramıştı.

Dünya, korona virüs salgını ile mücadelesine devam ederken Amerika’dan virüsün bulaşma ihtimali ile ilgili çarpıcı bir araştırma geldi. ABD Ulaştırma Komutanlığı, Savunma İleri Araştırma Proje Ajansı (DARPA) ve Hava Hareketlilik Komutanlığı’nın dahil olduğu çalışma kapsamında, tamamen dolu Boeing 777-200 ve 767-300 modeline sahip yolcu uçaklarında virüsün nasıl yayıldığını modellendi.

TÜM YOLCULAR MASKE TAKMAZSA İŞE YARAMIYOR 

Araştırmada, tüm koltuklar dolu olsa bile, yolcuların maske taktığında virüsün bulaş riskinin yüzde 0,0003 olduğu hesaplandı. Uzmanlar ayrıca maskelerin, komşu koltuklarda bile biri öksürdüğünde enfeksiyona maruz kalma olasılığı değişmediğini öne sürdü.

Bununla birlikte çalışmada, uçakta yalnızca bir kişinin enfekte olduğunu varsayıldı ve yolcu hareketinin etkilerini simülasyona dahil edilmedi.

Kaynak: NTV