Amerikan dergisinden zor soru: Trump’a kim ihanet edecek?

Amerikan dergisinden zor soru: Trump’a kim ihanet edecek?
ABD’de yayımlanan Politico dergisi, azil soruşturması süren ve zor günlerden geçen ABD Başkanı Donald Trump’ı, Leonardo da Vinci'nin ünlü ‘Son Akşam Yemeği’ tablosundan esinlenilen bir illüstrasyonla kapağına taşıdı. Ülkenin en etkili siyasi yayınlarından olan dergi, ‘Trump'a kim ihanet edecek?’ başlığını kullandı.

Amerikan Politico dergisi, ABD Başkanı Donald Trump’ı kapağına bir illüstrasyonla taşıdı.

‘Trump'a kim ihanet edecek?’ başlığıyla yayımlanan derginin kapağında, Leonardo da Vinci'nin ünlü ‘Son Akşam Yemeği’ adlı tablosuna gönderme yapıldı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından hakkında azil soruşturması başlatılan Trump’ın, ABD Senatosu ve Temsilciler Meclisi’nden Cumhuriyetçi üyelerle yan yana resmedildiği dergide yer alan makalede, Trump’ın Cumhuriyetçi üyeler tarafından yalnız bırakılabileceğine dikkat çekildi.

TRUMP’IN AZİL SÜRECİ

ABD Başkanı Trump'ın, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile Temmuz ayında yaptığı telefon görüşmesinde, Zelenskiy'e rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması durumunda ABD'nin ülkesine yardım edeceğini söylediği iddia edilmişti.

ABD Kongresindeki Demokratlar da bu iddialar üzerine azil soruşturması başlatmıştı.

Trump ise Zelenskiy ile görüşmesinin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş, ancak telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık askeri ve mali yardımın askıya alındığını açıklaması dikkati çekmişti.