Amerikan elçisi IMF ve Ergenekon!

TÜSİAD’ın hükümete “IMF ile anlaşın”  şeklindeki son uyarısından sonra, ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, görevine başlar başlamaz, Türkiye’nin iç ve dış politikasının sınırlarını çizdi!
Mesela, “Ben IMF yetkilileri ile görüştüm. IMF ile anlaşın” dedi.
Hükümet ise, seçimden önce IMF’nin dayatacağı zamları yapmak istemiyor! Sorun sadece bu!
Jeffrey, Türkiye’deki fikri mülkiyet hakları ve kayıt dışı ekonomiden şikâyet etti ve Türk hükümeti ile bu meseleleri konuşacağını söyledi. Yani diyor ki, benim patent aldığım herhangi bir ürünü bana para ödemeden üretemezsin, kullanamazsın!
Yine, Türkiye’nin AB kapısına bağlanmasına ABD’nin tam destek verdiğini söyledi ve  “Avrupalı muhataplarınızla sorunlarınızı çözeriz”  dedi.
Jeffrey, “Enerji hatları, Filistin-İsrail meselesi, Afganistan ile Pakistan arasındaki sorunlar, Irak ve İran, Türkiye ile birlikte yakından çalışacağımız diğer konular. Türkiye, Gazze krizinde de kilit bir rol oynadı” diye konuştu.
İran’ın nükleer silah yapmasının hiçbir ülkenin çıkarına olmadığını öne süren Jeffrey, ABD’nin yeni dönemde bu konuda kararlar alması gerektiğini ve Türkiye’yle yakından çalışmak istediğini belirtti.
Türkçesi, “İran’a karşı bizi destekleyin, hatta mümkünse biz İran’a vuracağına, siz bizim yerimize vurun” diyor. İran’ın nüfusunun yarısının Türk olduğunu Türkiye’yi yönetenlerden iyi biliyor!
Jeffrey, “Ortadoğu, giderek artan ABD-Türkiye işbirliğine sahne olacak. Türkiye bölgede işbirliği konusunda en çok potansiyele sahip ülke” diyor.
Demek, onun için ART tam 18 saat aranıyor ve genel olarak Türkiye’de milli basın susturuluyor?
Ki, Türkiye’nin Amerikan politikalarına teslim edilmesine kimse karşı çıkamasın!
Jeffrey, Ermeni karar tasarısı hakkındaki sorulara kaçamak cevap verirken Abdullah Gül’ün Ermenistan ziyaretini övdü. Özür dileme kampanyasını da herhalde destekliyordur, ama bu konu kendisine sorulmadı.
Jeffrey, Ergenekon operasyonunun Türkiye’nin iç meselesi olduğunu söyledi! Nedense çeteler bahane edilerek, Amerikan politikalarına karşı çıkan milli basın yok ediliyor! Bu konuyu soran gazeteci de çıkmadı!

 


Gömülen silahlar ve bombalar
Genelkurmay Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Yarbay Mustafa Dönmez’in evinde bulunan silah ve mühimmat ile ilgili olarak,  “Bu konunun, soruşturmanın netleşmesini herkesten fazla biz istiyoruz”  dedi.
Toprak altından çıkarılan bombaları soran olmadı.
Bu konuda internet üzerinden herkese gönderilen bir mesajda “Silah ve patlayıcı nasıl gömülür?” sorusunun cevabı veriliyor:
“1 - Patlayıcı ve silah yan yana gömülmez.
2 - Yalıtım olmadan hiçbir silah oksitlenmeden kalamaz. Yalıtım için 2004 tarihli gazete değil, kilolarca balmumu vs. kullanmak gerekir.
3 - Lav silahı elektrikli ateşlemeyle çalıştığı için yer altına gömülemeyecek silahlardandır.
4 - Silah ve patlayıcı dozerle aranmaz.
5 - Silah, insan ayağı basması ihtimalinin çok zayıf olduğu yerlere gömülür. Apartman aralarına, elektrik direklerinin yakınlarına değil.
6 - Silahlara belli dönemlerde periyodik bakım, yağlama, temizleme vs. gerekir. Senelerce silah toprak altında bırakılmaz.
7 - Gömdüğünüz yere çelik ızgaralar yoluyla su kanalları yapmanız gerekir.
8 - Bu bilgileri bu konuda eğitim almış herhangi bir askerden rahatça öğrenebilirsiniz. Polis bu araştırmayı yapacak bilgi ve donanıma sahip değildir. Acil bilirkişiye başvurularak bu silahların gerçekten ne olduğu, nereden geldiği ortaya çıkarılmalıdır.” 

Yazarın Diğer Yazıları