Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Amerikan koridoru...

Sevgili okuyucum; 2. Dünya Savaşı bitince, 1945 yılı Haziran'ında yapılan San Francisko Konferansı'yla İngiltere - dünyayı 'düzenleme' işini- Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'ne devretti... O günden beri ABD, görevini tam olarak yapıyor. Gerçek şu ki, günümüzde 'Orta Doğu'da yaşanan kargaşanın ve katliamların baş mimarı; ABD'nin küresel emperyalist siyasetidir! Güney sınırımızdaki tehlikeli 'oyunlar' ABD'nin Türkiye'ye bir 'armağanı'dır! Türk milliyetçileri olarak biz bunu biliyorduk; ama okuduğum dehşet bir kitap, olayın ayrıntılarını tümüyle önümüze serdi. O kitabın adı: Suriye'nin Sevr'i Amerikan Koridoru! Yazarı, Sayın Mehmet Ali Güller... Sayın Rafet Ballı'nın Önsözü'yle başlayan 'ihanetin fotoğrafı' insanı huzursuz ediyor. Kitabı geçen hafta okudum; hâlâ kendime gelemedim... Biraz rahmetli Demirel ve sonra da Özal'la başlayan aymazlık süreci, günümüz iktidarıyla gerçekten zirve yaptı! Ve bu aymazlıklara şanlı Türk ordusu generallerinin -suikastlar pahasına- direnişi, tarihe altın harflerle yazılacaktır; ve bu destan kitapta da zaten yazılmaktadır! Size kitaptan sadece 'birkaç başlık cümleleri' sunabileceğim: 25. Sayfa: "Pentagon'un Kürt Senaryosu", "Irak koridorunu (Kürtlerin Akdeniz hayâli için) Çekiç Güç Kurdu", 33. Sayfa:  "Öcalan'ın (ABD tarafından) Türkiye'ye Şartlı Teslimi", 42. Sayfa: "Ecevit'e Operasyon", 50. Sayfa: "(ABD'ye) Model Ortak AKP Hükümeti", 56. Sayfa: (Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun 2012'de söylediği -Arap tarih ve kültürü bilgisinden uzak- şu sözleri) "1911 ile 1923 yılları arasında neleri kaybetmişsek, hangi topraklardan çekilmişsek 2011-2023 yılları arasında o topraklarda kardeşlerimizle buluşacağız" demesi, çok tuhaf... (Tuhaf; çünkü o 'kardeşleriyle' nasıl buluştuğumuz da günümüzde ortada!) Ve İngilizce 'Company' sözünün Kürtlerde 'Kobani' olması gibi. Ve daha neler neler... Değerli okuyucum, "Ben bu ülkenin evlâdıyım" diyen her okur-yazar ve özellikle politikacılar, bu kitabı kesinlikle okumalı! Sayın Mehmet Ali Güller'i gönülden alkışlıyorum. Kitaba Kaynak Yayınları'nın 0212 252 21 56 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz. Söz Kaynak Yayınları'ndan açılmışken, bir konuyu daha belirtmeliyim... Yazar Sayın Orhan Çekiç gerçekten bir deha! Ben, akademik anlamda yakın tarih uzmanıyım; ama inanın, Sayın Çekiç'in üç kitabından çok ilginç bilgiler öğrendim. İmparatorluk'tan Cumhuriyet'e başlıklı bu üç seri kitabın adları şöyle: "Mondros'tan İstanbul'a", "1919 Başlangıç", "1920 Teşkilâtlanma"... Bu üç güzelliğe, yine Kaynak Yayınları'nın 0212 252 21 56 numaralı telefonundan erişebilirsiniz. Ayrıca, Sayın Oğuz Çetinoğlu'nun "Türklerin Muhteşem Tarihi" adlı görkemli eseri de yayımlandı. Esere Bilgeoğuz Yayınları'nın 0212 527 33 65 numaralı telefonundan ulaşabilirsiniz.

Efendim, kısaca dergilerden de söz edelim...

Hoca Ahmet Yesevî Vakfı'nın fedakâr Başkanı sevgili Erdoğan Aslıyüce, aynı zamanda aylık Sevgi Dergisi Yesevî'yi de yayımlıyor. 263. sayı da diğer sayılar gibi dopdolu. Özellikle 32. sayfada Sayın Esat Atalay'ın pek bilinmeyen bir gerçeği bu dergide vermiş olması, Türk fikir yaşamına büyük bir hizmettir. 1921 yılında Hıristiyan Vali'nin yöneteceği Bursa merkezli, Halife'nin korumasındaki -Türklük ve İslamlıktan uzak- "Anadolu Müslüman Devleti" projesi, kesinlikle okunmalı ve herkese okutulmalıdır. Sayın Atalay'ı bu çalışmasından dolayı gönülden kutluyorum.

Ve dergimiz Töre! Değerli okuyucum; 1970'li yıllarda Devlet, Bozkurt ve diğer milliyetçi dergiler arasında Töre Dergisi -sağlıklar dilediğim- sevgili ablamız, görkemli yazar Emine Işınsu'nun izlerini taşıyan önemli ve güzel bir kültür aracıydı. Şimdi o güzelliği sevgili kardeşimiz Ömer Faruk Beyceoğlu yaşatmaya çalışıyor. O eski Devlet ve Bozkurt dergilerinde değerli büyüğümüz Sadi Somuncuoğlu ve İbrahim Metin'in büyük emekleri var. Hepsini saygıyla, sevgiyle anıyorum. Töre Dergisi'ne abone olunuz. İletişim adresi: 0507 430 45 23'dür.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları