Amerikan tenceresi içinde tartışmak!

Amerikan tenceresi içinde tartışmak!

Ethem Sancak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi''nde düzenlenen "Türkiye''nin Güvenliği ve NATO Konferansı"nda "Tayyip Erdoğan Büyük Orta Doğu Projesi Eş Başkanıdır. Aslında ABD''nin desteğiyle geldi" dediği halde, medyada haber Ethem Sancak''ın "Biz Amerika''nın desteğiyle iktidara geldik" dediği iddiasıyla verildi. Yani Erdoğan''ın adı karıştırılmadan... İlginç...

***

AKP disiplin kurulunun, bu konuşmadan hemen sonra Ethem Sancak''ı partiden ihraç etmesi, Şems''in Konya''da birinci kaybolması gibi oluyor... Hani Tayyip Erdoğan sevgisini, Mevlana-Şems aşkına benzetiyordu ya, Ethem Sancak, konuşmasında, NATO''nun Türkiye''de yaptığı operasyonları anlattığını söyledi ama ihraç kararı veren heyet, savunmasını bile almadı. Tam da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP''li bir diplomat milletvekilinin, altı partinin ortak bildirisini ABD elçiliğine götürüp bazı düzeltmeler yaptırdığını iddia etmişken, basına kapalı bir ortamda da olsa "Erdoğan, ABD''nin desteğiyle geldi" demek olacak iş mi? Bir çuval değil bir milyon çuval inciri berbat etmiş oldu... AKP''yi açık düşürdü!

Gerçi, Soylu''nun "İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne 500 terörist alındı" iddiası da ortada kaldı... İddia eden, delil göstermek durumundadır...

AKP, Ethem Sancak''ın "Bana Türk demeyin, utanırım. Ben Arabım" sözlerinden hiç alınmamıştı. AKP, Ethem Sancak''ın, tank-palet fabrikasını, Amerikan üssü olan Katar''a teslim etsin diye aracılık yapmasına da ses çıkarmamıştı. Kimse "ortaktır" demesin! Ne işi vardı tank palet fabrikasında?

AKP ve Erdoğan''ın şimdiki hassasiyetlerinin sebebi, Ethem Sancak''ın basına kapalı bir ortamda da olsa gerçeği söylemesi ve konuşmanın dışarı sızması olsa gerek...

***

ABD''de ise Trump''ı başkanlıktan eden Ukrayna ile ilişkilerin, şimdi Joe Biden''ı da götürmesi söz konusu... Bunu bir analiz olarak birkaç gün önce yazmıştım ama Biden''ı götürecek olan gücün kendi partisi olduğu iddia edildi. Üstelik tam da Trump''ın gündeme getirmeye çalıştığı Hunter Biden''ın yolsuzluklarını kullanarak...

Halbuki Hunter Biden''ın asıl rolü, Ukrayna''daki biyolojik askeri laboratuvarların finansörü olan şirketin yöneticisi olması. Bu konuya Trump da girmiyor, Biden''ın partisi de... Zira gerçekler kabul edilirse, sadece Biden değil ABD zor duruma düşecek.

Peki Demokratlar neden Biden''ı indirmek istesin?

Camala Harris''i bir an önce başkan yapmak için...

İddianın sahibi Washington Times yazarı Robert Knight...

Knight, "The New York Times gibi Washington Post da New York Post''un haberinin yayınlanmasından 16 ay sonra, Hunter Biden''ın tamirciye verilen dizüstü bilgisayarındaki e.postaların geçerliliğini nihayet kabul etti. Joe Biden Beyaz Saray''a güvenli bir şekilde yerleşene kadar konuyu kapatmışlardı.

Demokratların Bay Biden''ı iktidardan uzaklaştırmaya hazırlandıklarından şüpheleniyorum, bu yüzden sonunda The New York Times ve Washington Post''ta, Biden ailesinin yolsuzluklarıyla ilgili raporları görüyoruz.

Yakında Başkan Yardımcısı Kamala Harris''in, yönetim bilgeliğinin yeni keşfedilen bir pınarı olduğu iddiasını ortaya atacaklar." diye yazdı...

***

Denilebilir ki  "ABD''de olanlarla Türkiye''deki ihraç kararıyla ne ilgisi var?"

Bir ilgisi yok tabii. ABD''deki "Hunter krizi"nin karşılığı Türkiye''de "Ethem Sancak krizi" değildir. Yalnız tank-palet fabrikasını Katar''a teslim eden bir aracının partiden atılması, AKP''nin son iddialarını çürüttü.

Zelenski''ye "Hunter Biden için soruşturma aç" dedi diye Trump''ı başkanlıktan eden güç odakları, şimdi Trump''ın aynı iddialarına dayanarak Biden''ı götürmeye çalışıyor!

Türkiye''de ise Amerikancılar, birbirini Amerikancılıkla suçlarken, açık veriyor... Sanki "tencere dibin kara, seninki benden kara" der gibi... Oysa Amerikan tenceresinin içinde tartışıyorlar!

Yazarın Diğer Yazıları