Amerikan uçak gemisinde korona dehşeti: Tahliye etmezseniz öleceğiz!

Amerikan uçak gemisinde korona dehşeti: Tahliye etmezseniz öleceğiz!
Yaklaşık beş bin kişilik mürettebatıyla Büyük Okyanus'taki Guam Adası'na demirleyen Amerikan uçak gemisi Theodore Roosevelt'in kaptanı, personelin tahliye edilip karada karantinaya alınmaması halinde çok sayıda kişinin korona virüsten ölebileceği uyarısında bulundu.

Amerikan uçak gemisi Theodore Roosevelt'in Kaptanı Brett Crozier, 30 Mart’ta Pentagon’a gönderdiği mektupta gemideki karantina koşullarının yetersiz olduğunu ve sosyal mesafe kurallarını uygulama imkanı olmadığını belirtti.

KAPTAN YALVARDI

Kaptan Crozier personelin tahliye edilip karada karantinaya alınmaması halinde çok sayıda kişinin korona virüsten ölebileceği uyarısında bulunarak; “Savaşta değiliz. Denizcilerin ölmesi gerekmiyor. Şimdi adım atmazsak en güvenilir varlıklarımız olan denizcilerimizi gerektiği şekilde korumamış oluruz. ” dedi.

EN AZ 80 KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

BBC Türkçe’nin haberine göre nükleer yakıtla çalışan gemideki ilk vaka geçen hafta rapor edilmişti. Pasifik’teki gemi bunun üzerine Guam’da bir limana demirlemişti.

Reuters, ABD’li yetkililere dayandırarak gemide yaklaşık 80 kişinin testinin pozitif çıktığını, tüm personele test yapılmasıyla bu sayının artabileceğini duyurdu.