Amiraller fırtınası neye işaret?

Emekli amirallerin bildirisiyle CHP arasında irtibat kurmak istiyorlar. Amirallerin dördü CHP üyesiymiş, 18 akrabası CHP ile iltisaklıymış. Ak Parti iltisaklılar da vardır. Yazmamışlardır.
Maksat CHP üzerine yürümek. Yakında "CHP kapatılsın." derlerse şaşırmayın.
Darbe yapacak olan, darbe yapacağım diye bildiri yayınlamaz; yapar. Fethullahçılar "Darbe yapacağız, savulun!" diyerek mi ortaya çıktılar?!
Amiraller emekli. En iyi bildikleri, en hassas oldukları mevzularda fikirlerini söylüyorlar. Sen de çık açıklık getir.

R. T. Erdoğan, bir cemaate büyük kapıları araladı, sonra asıl darbeyi kendisi yedi. Allah'tan halk karşı çıktı, hepimiz cephe aldık ve ülke ABD'ye teslim edilmekten kurtuldu.
Amirallerin bildirisi "4 Nisan bildirisi" diye anılıyor.
4 Nisan, "Kudretli Albay" Alparslan Türkeş'in vefat günüdür (4 Nisan 1997).

 "Kudretli Albay" adlandırması darbeden geliyor. 27 Darbesi'nde öncü rolü oynadı. 14'ler içinde yurt dışına sürüldü. Döndükten sonra fikrî ve siyasî faaliyetler yürüttü. Eski arkadaşı Talat Aydemir'in 21 Mayıs 1963'te ikinci defa darbe teşebbüsünde 3,5 ay, 12 Eylül 1980 Darbesi'nden sonra 3,5 yıl tutuklu kaldı. Lideri olduğu Ülkücü Hareket'in mensupları akıl almaz mağduriyetlere uğratıldılar. Darağacına çıkarıldılar, hapse atıldılar, sürgüne mecbur edildiler.
Türkeş darbelere karşı şunları söyler:
"Ben, 27 Mayıs tecrübesini geçirdikten sonra, o kanaate vardım ki, ihtilal yoluyla bir memlekete hizmet etmek mümkün değildir. Ne kadar zararları ne kadar aksayan tarafları olursa olsun, hukuk yoluyla bir memlekete, bir millete hizmet etmek en iyi yoldur. İhtilal otoriteyi yıkar, anarşi başlar. Bu anarşiyi durdurmak, yeniden otoriteyi kurmak bir meseledir ve memleket bundan zarar görür. Bunu, ben içinde bulundum, fiilen yaşadım. (...) Memleketin aydınlarına, memleketin vatansever insanlarına tavsiyem budur: 'En kötü hukuk nizamı, en iyi ihtilâlden iyidir.'" (Nazlı Ilıcak, 15 yıl Sonra 27 Mayıs Yargılanıyor, C. 1, İstanbul 1975, s. 88-89'dan naklen Arslan Tekin, Alparslan Türkeş ve Liderlik)
Saray, amirallerin bildirisini fırsata çevirmek istiyor. Artık kimsenin kendilerini ima edecek bir bildiri yayınlamaması, hatta konuşmaması ve hatta yazmaması için baskı mekanizmalarını hareket geçiriyor.  
Ak Parti iktidarından nemalananlar, bulundukları mevkiden dolayı kendilerini borçlu hissedenler, makamlarını kaybetme endişesi taşıyanlar amiralleri hedefe koydular. Haberlere göre; 910 dernek, 408 vakıf, 27 üniversite, 114 oda, 550 sendika, 46 federasyon bildiri yayınlayan emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunmuş. Arkası gelecektir. 27 üniversite çok az.
Bir merkezden tek tek aranıp "Ne duruyorsunuz, şikayetçi olun!" deniyormuş. Diğerleri de kervana katılmazlarsa başlarına kim bilir ne getirilir. Onların da suç duyurusunda bulunacağından emin olabilirsiniz.
Eğer emekli amirallerin bildirisinde darbe iması olsaydı, ki zaten yapacak güçleri yok, ilk karşı çıkacak olan bendim.
Saraydakiler bilsin ki, "darbe" dedikleri an kendileriyle birlikteyim.
Bu ülkede, tekâmül için, fikri hür vicdanı hür, irfanı hür insanların yaşaması gerektiğini bilsinler. Toprağımıza, birliğimize kastedilmedikten sonra herkes fikrini söylemelidir.
Anayasa'nın 26. maddesi orada duruyor. "Darbeye kalkıştılar!" diyenler açıp okusunlar.

Yazarın Diğer Yazıları