Ana hedef Fırat'ın doğusundaki terör devleti

Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman Mehmetçiği Çok yakında Afrin'i de terör unsurları PKK/PYD ve YPG'den temizleyecek bundan kuşkumuz yok elbette.

Afrin hatta Münbiç'in de temizliğinden sonra sıra 600 kilometre sınırımızda konuşlandırılan ve Amerika tarafından desteklenen TERÖR DEVLETİ'ni temizlemeye gelecek

E. Korgeneral Naim Berberoğlu ile konuşurken korkunç rakamı şöyle açıkladı:

"Fırat'ın doğusunda 30 bini Amerika tarafından eğitilen ve desteklenen toplam 60 bin kişiden oluşan PKK PYD YPG terör garnizonu var."

Paşam ben terör devleti diyorum çünkü Amerika Türk devleti yerine müttefik olarak PYD/YPG/PKK terör örgütlerini seçti ve bir ülkeye askeri yardım yapmasından öte bu teröristleri silahlandırdı dedim.

Babüroğlu, "tabii sizin yorumunuza da katılmamak mümkün değil. Önemli olan siyasi hedefin gerçekleştirilmesi için Fırat'ın doğusunda ve 600 kilometrelik sınırımızdaki bu terör örgütünü temizlememiz şart" dedi.

Emekli Korgeneral Babüroğlu'na şöyle sordum:

Fırat'ın doğusundaki bu çok büyük alanda hakimiyet kutup devlet gibi silahlanan terör örgütlerini Türkiye nasıl temizlemeli?

Babüroğlu çok açık ve net şekilde yapılması gerekenleri tek tek sıraladı:

*             "Türkiye Şam ile anlaşacak irtibatları mutlaka kurmalı.

*             Bu irtibatı Cumhurbaşkanı, başbakan ya da bir bakan değil, emekli asker, büyükelçi ya da eski bakan gibi bir isim aslında gizli temaslarla rahatlıkla yapabilir.

*             Böylece bugüne kadar Suriye topraklarına girmesine tepki gösteren Şam yönetimi ile uzlaşma yolu açılır.

*             Kaldı ki Rusya da bu konuda Türkiye'ye çok önemli destek verecektir.

*             Fırat'ın doğusundaki alanı bir kale olarak kabul edecek olursak kapısının anahtarının da Amerika'da olduğunu görürüz.

*             Bu kapı işte Ankara-Şam uzlaşması, Rusya ve İran desteği ile açılabilir."

 

Afrin'de 2 bin 500'e yakın teröristin etkisiz hale getirilmesi sürecinin daha ne kadar sürebileceğini sorunca Babüroğlu Paşa şu yanıtı verdi:

"Afrin'de 10 bine yakın terör unsuru vardı. Bir kısmı kaçtı ama kahraman Mehmetçik etkisiz hale getirdikçe Rakka'dan yemi terör grupları takviyeye geliyor.

Ancak Türk ordusu kaç terörist gelirse gelsin Afrini'de bölgeyi de terör unsurlarından temizleyecektir."

2012'den sonra Türkiye'nin güney, Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan PKK uzantısı PYD/YPG terör örgütlerine "yılanın başı küçükken" hatta Şam yönetimi ile anlaşarak da müdahale edilse askeri harekat düzenlense idi inanıyorum ki Amerika kendisine yandaş alacak tek bir terör örgütü bulamaz ve Türkiye ile işbirliği yapmak zorunda kalırdı.

Terör siyasi kararlılık ve zamanında müdahale ile önlenir.

Yazarın Diğer Yazıları