Anadolu Ajansı Akşener’e sansür mü uyguluyor?

Anadolu Ajansı Akşener’e sansür mü uyguluyor?
İYİ Parti ve CHP liderlerinin düzenlediği ortak basın açıklamasında haber kanalları Meral Akşener’in konuşmasını canlı yayından vermedi. Anadolu Ajansı ise yazılı haberinde Akşener'in adını bile geçirmedi!

Millet İttifakı’nın adayı Ekrem İmamoğlu'nun resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından AKP'nin itirazları devam ederken İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yerel seçimi değerlendirmek üzere canlı yayında kameraların karşına geçti.

Saat 10:00 sularında başlayan yayın sırasında16 dakika konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in sözleri haber kanallarında canlı olarak verilmedi. Akşner'in ardından söz alan Kılıçdaroğlu'nun 3 dakikalık konuşması ise canlı olarak verildi.

Devletin haber ajansı Anadolu Ajansı da basın toplantısına ilişkin haberinde Akşener’i görmeyerek yalnızca Kılıçdaroğlu’na yer verdi.

Anadolu Ajansı son dönemde yerel seçimdeki veri kesintisi tartışmaları ile gündeme gelirken, kurum hakkında şu ana kadar herhangi bir soruşturma açılmaması dikkat çekti.

aa1-002.jpg

CNN TÜRK, AKŞENER'İN KONUŞMASINI VERMEDİ

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Alican Uludağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Akşener'e uygulanan sansürü gündeme getirerek, CNN Türk'ün Akşener'in konuşmasına yer vermediğini belirtti. Uludağ, yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"CNN Türk, Meral Akşener'in konuşmasını yine vermedi, sansürledi. Kılıçdaroğlu konuşunca canlı yayına geçti."

alican.png