Anadolu'dan müjde var

Anadolu'dan müjde var

...Merzifon'daki Halk Arenası'ndan önce (...) Ümit Hoca'nın yüzünde huzur dolu bir yorgunluk okunuyor. Haftalardır yurdu dolaşarak, halkımızın tek adam anayasasına niçin hayır dememiz gerektiğini anlattığı turu tamamlamış, çok güzel anılarla İstanbul'a, evine dönüyor. İzlenimlerini sorduğumuzda gözlerinin içi gülüyor. "Altını çizerek söylüyorum" diyor. "Kesinlikle 'Hayır' kazanacak, hem de yüzde 55'in üzerinde bir oyla!.."

Uğur Dündar Sözcü

***

Olsa olsa darbeye davetiye çıkarır

-------

 Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa değişikliği referandumda kabul edilirse 27 Mayıs ile başlayan dönemin sona ereceğini söyledi. "Darbeler dönemini kapatıyoruz" dedi.

Referanduma sunulan Anayasa değişikliği ile darbelerin önlenebileceği tam anlamıyla bir kandırmacadan ibaret.

Darbelere karşı geliştirilecek en önemli çare, bir ülkenin yönetimini tek bir kişinin eline bırakmak değildir. Tam tersine, iktidar gücünün merkezileşmesini önlemek, sivil toplumu güçlendirmek, demokratik hakların ve faaliyetlerin önünü açmak gerekir. Nitekim dünyanın başka yerlerindeki darbelerin ezici çoğunluğu gücün merkezileştiği ve tek adamın elinde toplandığı ülkelerde gerçekleşti. Latin Amerika'ya, Arap coğrafyasına, Afrika'ya bakmak yeterli. ..

Mehmet Y. Yılmaz Hürriyet

***

Hiç inandırıcı değil

--------

Avrupa Bakanı kürsüde anayasa değişikliğini anlatıyor..

Diyor ki; artık iktidarın kurulması için bir hükümetin (hükümetten kastı, tek kişinin, başkanın) en az yüzde 50 oy alması lazım..

(...) Diyor ki; millî irade sandığa güçlü şekilde mühür vurduğu zaman Türkiye'deki istikrar güçlenecek..

(...) AKP hükümeti şu anda yüzde kaçla iktidarda?

Yüzde 49.48'le..

Fark yüzde 00.52..

***

2011'de yüzde kaçla iktidar olmuştu?

Yüzde 49.95'le..

Yeni rejime göre eksiği ne kadar?

Yüzde 00.05..

(...)

Seçmen zaten mührünü sandığa vurmuş.. Bu tabloya bakınca 'rejim değişikliğiyle istikrar gelecek lafı' boşlukta kalıyor..

İnandırıcı olmuyor!.

Mehmet Tezkan Milliyet

***

Millet ne derse o olacak sözü samimi ise milletin "vereceği oya göre terör gruplarıyla ilişki kurmak" haksızlıktır ve çelişkidir. (...) Mesele devamlı referandum yapmak değil, adil ve demokratik şartları her konuda sağlayabilmek olmalıdır.

Güngör Mengi Vatan

----------------

Ah Başbakan Ah!

(...)

Başbakan Binali Yıldırım "FETÖ'nün siyasi ayağı yok! Gereken temizlik yapıldı!" diyor. İnandınız mı bu söze?

FETÖ'nün siyasi ayağı olup olmadığını inceleyen savcı ansızın görevden alınıp FETÖ soruşturmasından uzaklaştırıldı. Neden?

"FETÖ'cü milletvekillerinin ortaya çıkarılmaması için bu yapıldı" diye düşünenler haksız mıdır?

Rahmi Turan Sözcü