Anayasa Komisyonu'nda yine kavga çıktı

Anayasa Komisyonu'nda yine kavga çıktı
Dokunulmazlık fezlekelerinin görüşüldüğü TBMM Meclis Anayasa Komisyonu’nda yine kavga çıktı.

Dokunulmazlık gündemiyle toplanan Anayasa Komisyonu’nda yine kavga çıktı.  Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, oturumu kapattı. AKP’li 60 vekil salona yarım saat önce gelerek yer kaptı ve salon üstünlüğünü aldı. Polis, gazetecilerin salona girişinde kimlik kontrolü yaptı. Milletvekili danışmanlarının toplantıya girişine izin verilmedi.

Komisyon Başkanı Mustafa Şentop, HDP’nin anayasa aykırılık önergesi olduğu için ilk sözü HDP’li Meral Danış Beştaş’a verdi. Beştaş konuşma yaparken, AKP Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’nun kendisine güldüğünü belirterek “deminden beri gülüyorsun, gerçekten sinir bozuyorsun” dedi.

Bu sözler gerileme neden oldu. AKP’liler “şahsiyetle uğraşma” diye laf attı.. Çavuşoğlu’nun HDP li Sırrı Süreyya Önder le karşılıklı gülüstuklerini söylemesi de tepkiye neden oldu. Önder “Hakan ciddi ol, arkadaşımız konuşuyor ” dedi.

AĞUSTOS 2016 FEZLEKESİ

HDP’li Beştaş, Meclis yeni gelen fezlekeler olduğunu da belirterek, “Tarihi 21 Ağustos 2016 olan suç tarihi Ağustos 2016 olan fezleke geldi. Cumhurbaşkanına hakaret suçundan… Çok aceleniz var galiba… Gelecek tarihli fezleke de gönderdiniz. Hep birlikte yok olacağız” dedi. Toplantıda gruplara söz verildi, komisyon üyesi milletvekilleri konuşuyor

 

İşte komisyondaki kavganın görüntüleri: