Andımıza el uzattırmayız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Yeniçağ'ı ziyaret etti

Andımıza el uzattırmayız. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu Yeniçağ'ı ziyaret etti
İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Andımız’ın Danıştay marifetiyle kaldırılması girişimine tepkisini il başkanlığı binasına dev pankart astırarak gösterdi. Kavuncu, devlet madalyasından Atatürk’ün çıkarılması kararının da kabul edilemez olduğunu vurguladı. İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu tarafından alınan Andımız’ın okutulmasını engelleme kararına tepki olarak, il binasına ‘Andımız’ pankartı astı.

Sümeyra KIRCA/YENİÇAĞ 
Yeniçağ gazetesini ziyaret ederek Andımızla ilgili tepkisini İmtiyaz Sahibi Ahmet Çelik''le paylaşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, "Böyle girişimlere asla müsademiz olamaz. Milli birlik ve huzurumuzu bozacak bu tür kararları şiddetle kınıyoruz" dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Andımız’ın Danıştay marifetiyle ortadan kaldırılması girişimine tepkisini il başkanlığı binasına dev boyutlu ‘Andımız’ pankartı astırarak gösterdi. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu’nun Andımız’ın okutulmasını engelleyen ve devlet madalyasından Atatürk’ün çıkarılması kararlarının kabul edilemez olduğunu belirten İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu şöyle konuştu:
“Eğitim hayatına ilk adımı attığımız çocukluk günlerinden okumaya başlayıp kişilik ve karakterlerimizin şekillenmesinde büyük rol oynayan Andımız; Türk olmaktan gurur duyarak haykırdığımız, doğruluğu, çalışkanlığı zikrettiğimiz bir anttır. Bunun ayrılıkçı ve bölücü bir metin olduğunu söyleyenler iftiracıdır, çünkü Bizim milliyetçilik anlayışımız bütün milletimizi kapsayıcıdır.
Andımız’la oynamanın, el uzutmanın, dokunmamın, bununla beraber devlet madalyalarından Atatürk potrresinin kaldırılması siyasal İslam kafalı bir ümmetçilik anlayışının ürünüdür. Devletin omurgasını oluşturan kuruluş ilkelerinin sembollerini yıpratmaya yönelik bu tür girişimler Türkiye’ye huzursuzluk getirir. böyle girişimlere asla müsademiz olamaz. Milli birlik ve huzurumuzu bozacak böyle girişimleri şiddetle de kınıyor ve tepkimiz de il binamıza Andımız pankartı asarak ortaya koyuyoruz.”

Anket çalışmalarında İYİ Parti’nin yükselişini sahada da gördüklerini kaydeden Buğra Kavuncu, İYİ Parti’nin İstanbul’da üye sayısını 2 kat artırdıklarını söyledi. Kavuncu şunları söyledi: “Anketteki oy oranlarımızın artışını biz üye sayılarımızda da görüyoruz. Yüzde yüze yakın artışlar söz konusu... Meydanlara karavanlarımızı koyuyoruz, geçen sene aynı meydanda yaptığımız üye sayısıyla, bu sene yaptığımız üye sayıları 2-2.5 kat arttı. Çok ciddi bir teveccüh var. Hızla artıyor üye sayılarımız. İlçelerimizin çoğu hedeflerini tutturdu ve üstüne geçti. Şimdi yeni hedefler veriyoruz ilçelerimize, İYİ Parti2deki yükselmeyi hem üyelik sayısında hem esnaf ziyaretlerindeki vatandaşın teveccühünden anlıyoruz.”
İYİ Parti’ye üye kazandırma çalışmalarının asıl amacının partinin oyunu artırmak olduğunu vurgulayan Kavuncu, “Biz partiye üye kazandırarak aslında insanlara, Türkiye’nin kurtuluşunu sağlayacak kişinin Genel Başkanımız sayın Meral Akşener ve bunu sağlayacak partinin de İYİ Parti olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Üyelik de bunun ete kemiğe bürünmüş hali.. Üye sayımızın artışı oy oranımızı da artıracaktır. Buradaki temel hedef de gönüllere girmek ve akılları ikna etmek, her soruya net bir şekilde cevap vermek yeteneğine sahip bir il başkanlığının partiye büyük kazanımları olacağına inanıyorum” diye konuştu.

İYİ Parti’nin hem Cumhur İttifakı’na hem de Millet İttifakı’na oy verenler tarafından benimsendiğine dikkat çeken Kavuncu, “Geçtiğimiz günlerde Eminönü’nde esnaf ziyareti yaptık. Bir seçmen bize ‘Sizi çok beğeniyoruz, çok iyi gidiyorsunuz yalnız Cumhur İttifakı’na katılmanız lazım’ dedi. 100 metre ilerde başka bir seçmen önümüzü kesti ve ‘Sakın Millet İttifakı’nı bozmayın, yoksa hakkımızı helal etmeyiz’ dedi. Bu resimden şunu görüyoruz. Herkes bizi benimsemiş partinin merkezinin oturduğunu ve makülü yakaladığını görmüş. Cumhur İttifakı seçmeni de bizi yanlarında istiyor, Millet İttifakı seçmeni de bizleri istiyor. Demek ki iki tarafa da kendimizi anlatabilmişiz. İki taraf da bizi benimsemiş. Bu örnekler bize doğru yolda olduğumuz gösteriyor” dedi.
İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı olarak, Genel Başkan Meral Akşener’in hızına yetişmeye çalıştıklarını belirten Buğra Kavuncu, Meral Akşener’in çalışmalarıyla parti tabanına büyük bir örnek olduğunu söyledi. Akşener’in seçmeni velinimet olarak gören bir genel başkan olduğunun altını çizen Buğra Kavuncu, “Biz de onu rol model olarak görüyoruz ve onun açtığı yoldan ilerleyerek haftanın 3-4 günü seçmenin ayağına gidip onların sıkıntılarını dinliyoruz. Sadece esnaf değil; STK, dernek gibi kurumları da ziyaret ediyoruz” diye konuştu.
"DOĞU TÜRKİSTAN BİZİM DAVAMIZ"
Çin’in Doğu Türkistan’da soydaşlarımıza büyük bir zulüm yaptığını vurgulayan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, Uygur Türklerine verdikleri destekten hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerini şöyle anlattı: “Doğu Türkistan’da bir zulüm var. Orada kaybedecek bir günümüz bile yok. Bu siyasi bir duruş değil, bizim yüreğimizden gelen bir tepki. Sadece Türkiye’ye değil, Türk kültürüne sahip her bölgeye bağlı bir hareketin mensubuyuz. Hemen hemen her gün il merkezimizde bir Uygur Türk’ünü misafir ediyoruz. Hani birileri diyor ya biz Çin Büyükelçiliği’nde masa aldık, Çin Büyükelçiliği’ne referans oluyoruz, orada zulüm gören insanlarla ilgili diyorlar ya bize kimse orada bir masa vermedi ama her gün Doğu Türkistan’dan aile, genç çocuklar bireyler geliyor derdini anlatıyor. Biz bunları anlatmak için Çin Konsolosluğu’na da başvurduk. Dedik ki ‘randevu verin bize iletilen şikayetleri biz de size teslim edelim’. Ama işte birilerine masa veriyorlar biz de bu ülkenin vatandaşı olarak kendi ülkemizde konsolosluk yapan bir konsolosa başvuruda bulunduk, kabul bile görmedik. Çin’in samimiyetini buradan anlayın!”

 

 

 

 

İlgili Haberler