Andre Onana'nın hayatını eşinin verdiği ilaç kararttı

Andre Onana'nın hayatını eşinin verdiği ilaç kararttı
Hollanda 1.Lig ekiplerinden Ajax'ta forma giyen Andre Onana doping ihlali nedeniyle 12 ay futboldan men edildi. UEFA Disiplin Kurulu, 30 Ekim 2020’de yapılan doping kontrolü testleri sonrasında Onana'nın idrarında Furosemide maddesi buldu. Genç kaleci, 5 Şubat 2021’den itibaren hem kulüp hem de milli takımda 1 yıl boyunca forma giyemeyecek.

Sözcü Gazetesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre, devre arasında transfer ettikleri Sébastien Haller'i UEFA kadrosuna eklemeyi unutan Ajax, şimdi de kalecisi Onana'dan gelen haberle sarsıldı. 24 yaşındaki kaleci, doping ihlali yaptığı için 12 ay futboldan men edildi.

1 YIL FORMA GİYEMEYECEK

UEFA Disiplin Kurulu tarafından 30 Ekim 2020’de yapılan doping kontrolü testleri sonrasında idrarında Furosemide maddesi bulundu. Test sonucunun ortaya çıkmasının ardından Kamerunlu kaleci Onana 5 Şubat 2021’den itibaren hem kulüp hem de milli takımda 1 yıl boyunca forma giyemeyecek.

EŞİNDEN İLAÇ İSTEDİ

Ajax’ın resmi sitesinden yapılan açıklamada Onana, test yapıldığı günün sabahında kendisini iyi hissetmedi ve eşinden ilaç istedi. Lasimac isimli ilacı alan Onana, UEFA Disiplin Kurulu’na göre performans arttırıcı bir ilaç almadığını ancak bir sporcunun vücuduna aldığı yasaklı madde almasını kişinin sorumluluğunda olduğuna inandığı için ceza verdi.

“CEZANIN DAHA AZ OLMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Ajax CEO’su Edwin van der Sar da yaptığı açıklamada, “Biz her zaman temiz futbolu savunduk. Bu hem kulüp hem de Onana için kötü bir durum oldu. Onana değerini kanıtlamış, taraftarın çok sevdiği, kulüp için önemli bir isim… İlaç performans arttırıcı madde içermediği için cezanın daha az olması gerektiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Konuya ilişkin Ajax ve Onana'nın CAS'a itirazda bulunacakları aktarılıyor. 

FUROSEMİD NEDİR?

Furosemid, kalp yetmezliği, karaciğer skarlaşması (doku kalınlaşır) veya böbrek hastalığına bağlı sıvı birikimini tedavi etmek için kullanılan döngü diüretik bir ilaçtır.