Android telefonların 500 milyonu virüslü!

Android telefonların 500 milyonu virüslü!
Piyasada yer alan Android telefonların 500 milyonu virüslü olarak belirlenmiş.

Kayıtlara geçmeyen halen milyonlarca virüslü android cihaz olabilir. Özellikle bilinmeyen kaynaklardan dosya transferi, uygulama yüklenmesi ve yasa dışı yollardan uygulama yüklenmeye çalışılması sebebiyle cihazları esir alan android telefonların virüsleri epey tehlikeli.


Cihazlarınıza erişim sağlayabilmiş olan android virüsler, telefonunuz içerisinde yer alan kimlik ve banka kartı bilgileriniz gibi önemli bilgilere de erişim sağlayabilirler. Ayrıca android telefonların bir çoğu da virüs nedeniyle sürekli olarak takılma ve donmalarla da karşılaşabilir. Android cihazların kullanılması noktasında daima yasal uygulama marketlerinden ve güvenilir dosya kaynaklarından veri transferine olanak sağlanmalıdır. Aksi takdir de android telefonların hafızalarına ve diğer sistemsel fonksiyonlarına nüfuz ederek hayli problemler oluşturabilirler.

Geçtiğimiz günlerde özellikle uygulama marketlerinin dışında herhangi bir uygulama kaynağından uygulama yüklememeleri konusunda Android kullanıcılarına bir uyarı gelse dahi, pek dinletemediler. Ücretli uygulamaların ücretsiz olarak yüklenmesi, asker veya polis diyerek uygulama veya dosyalara yönlendirme yapılması, ayrıca hediye telefon vaatleriyle dahi karşımıza çıkan bu virüsler dosyayı yükler yüklemez aktif oluyorlar. Dolayısıyla cihazlarımızın tüm bellek ve işlemci düzeylerine büyük etkilerde bulunarak sistemin aksayarak gitmesine de neden oluyorlar.


Bu bağlamda android telefonların virüs problemlerinden kurtulabilmek için ekstra dikkat edilmekle beraber, bilinmeyen site ve kişilerden bu tarz aktarımlara inanılmamalı ve hayali telefon hediyeleriyle de uğraşılmamalıdır. Bu noktada bulaşacak bir virüs sizin tüm işlerinizi aksatabilir, cihazınızın dengesini de sarsabilir.