Angela Merkel ve Davutoğlu 10 maddede anlaştı!

Angela Merkel ve Davutoğlu 10 maddede anlaştı!
Başbakan Davutoğlu Alman Başbakan Merkel görüşmesinin ardından birlikte basın toplantısı yaptı. Davutoğlu, "Almanya ve Türkiye birlikte ortak çalışmaları artıracağız." dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel, Ankara temaslarına Anıtkabir'i ziyaret ederek başladı.

Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Merkel, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Almanya Başbakanı Merkel, deftere şunları yazdı:

.jpg

"AVRUPA'YA GİDEN YOLUN MİMARI"
"Türk ve Alman halkları arasındaki özel dostluk ruhu içinde, çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Ata’sı ve Avrupa’ya giden yolun mimarı Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına, derin saygılarımla."

Daha sonra Başbakan Davutoğlu, Mekel ile kameraların karşısına geçerek bir basın açıklaması yaptı.

 

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Halep'e dönük olan bu gayriinsani saldırı bir an önce bitmelidir. Sınırımıza yakın bir bölgede 30 bine yakın Suriyeli birikmiş durumda. Halep fiilen bir kuşatma altına alınmaya çalışılıyor. Halep'teki Suriyeli siviller için yeni bir trajedi söz konusu. Avrupa'dan Türkiye'ye verilecek, Suriyeli mülteciler için kullanılacak olan 3 milyar euro ile ilgili uygulamalara en kısa zamanda başlanacak. Suriye halkı için Almanya ve Avrupa ile birlikte çalışacağız.

 

10 BAŞLIKTA ANLAŞTIK

10 önemli başlıkta Almanya ile ortak hareket etme konusunda anlaştık. AFAD ve Almanya yardım kuruluşunun şu an Türkiye sınırındaki Suriyeli mültecilere yardım etme noktasında bir araya gelinecek. Bakanlar Kurulu'nda özel bir başlıkla ele almıştık. İnsan kaçakçılığının önüne geçmek için yoğun bir operasyon yapıyoruz. Sahte can yeleği üretenlere yönelik operasyonlarımız artarak devam ediyor. Almanya ve Türkiye Frontex'in daha yoğun çaılşması için çaba sarf edecek. Suriyeli mültecilerin acıları üzerinden istismar yapmak isteyenler var. Suriyeli olmamalarına rağmen mülteci olmamalarına rağmen bu hattı kullananlara yönelik adımlar atılacak. Suriyeli mültecilere yardım etmek için 3 milyar euronun kullanımı için adımlar atıldı. Suriye'den gelen mülteciler NATO'nun da gündeminde.

 

Davutoğlu'ndan Cizre açıklaması

"Dün çıkan haberlerle ilgili olarak, resmi olarak bizim tarafımızdan yayınlanmamış, teyit edilmemiş hiçbir habere itibar edilmemesi lazım. Bu sabah Şırnak Valiliğimizce bir açıklama yapıldı, sadece ona itibar edilsin. Öyle bir intiba oluşturuluyor ki sanki bir binada çok sayıda yaralı vardı ve oraya yapılan operasyonla çok sayıda ölüm olayı gerçekleşti. Böyle bir durum, yaralıların mevcudiyeti anlamında da bir durum teyit edilmedi."

 

İnsan hakları sorusuna sert cevap

İnsan hakları ihlalleri  konusunda gelen soruya Davutoğlu böyle eleştirildiğimize göre basın özgürdür dedi.

Türkiye'de 2 seçimde şeffaf bir ortamda yapıldı.

Dünyada hiç bir ülkede benim konumumda bir başbakan yok. Dünyanın hiç bir yerinde seçimlere yüzde 85'li bir katılım olmadı.

Ankara'da teröristler 103 vatandaşımız katletti ama sokaklarda bir tek asker görmediniz. Türkiye Cumhuriyeti Avrupa standartlarında bir demokrasi vardır. Biz vatandaşlarımızı korumak için tedbirleri alırız.

Hiç bir ülke silahlı gruplara izin verilmez.

Ve ben bu ülkenin başbakanı olark ülke sınırları içinde kamu düzenini sağlamak için her türlü tedbiri alırım hiç kimse beni engelleyemez.

 

 

Merkel'in konuşmasından satır başları:

Suriye'de binlerce kişi Rus bombardımanına maruz kalıyor. Mülteci kampında kalanlara Almanya da yardım edecek. İnsan kaçakçılarına karşı işbirliği yapacağız.

Yasa dışı göçten bahsettik. Türkiye ve Yunanistan arasında böyle bir göç yaşanmakta. Emniyet güçleri arasında bir işbirliği olacaktır.