Angora Halı konkordato ilan etti

Angora Halı konkordato ilan etti
Halı sektöründen bir konkordato ilanı daha geldi. Sektörün önemli isimlerinden Angora Halı konkordato ilan etti.

Halı sektörünün önemli oyuncularından Angora Halı, konkordato talep etti. Mahkeme, şirkete geçici mühlet verdi; geçici konkordato komiseri ataması yaptı

Halıcılık sektöründen bir konkordato haberi daha geldi. Saray Halı’dan sonra Angora Halı Sanayi Ve Tic. AŞ konkordato talep etti. Hürriyet'te yer alan habere göre; ekonomideki zorlu koşulların şirketin mali yapısını bozduğuna işaret edilen dava başvurusunda, konkordato kararı verilmesi durumunda, şirketin etkin bir biçimde faaliyetlerine devam edebileceği kaydedildi.

İstanbul Anadolu 3. Asliye Tic. Mahkemesi’ne yapılan başvuru sonrası şirket hakkında geçici mühlet kararı verildi. Bu kararla birlikte, şirkete geçici konkordato komiseri ataması yapıldı.

45 milyon TL sermayeli Angora Halı’nın fabrikası Gaziantep’te bulunuyor. Ünlü markanın, yurt dışı satışları yanı sıra Türkiye genelinde yüzlerce satış noktası bulunuyor. Geleneksel halı kilim ve dokumacılığı alanında uzun yıllar yürüttükleri faaliyetlerine bir süre ara veren Şiveydinli Ailesi, 2001 yılında Angora markası ile yeniden üretime döndü.

İlgili Haberler