Anıtkabir ve Dolmabahçe'de insan seli!

Anıtkabir ve Dolmabahçe'de insan seli!
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefat ettiği Dolmabahçe'de ve Anıtkabir'de yüz binlerce kişi tarafından anılıyor.

Ebediyete intikalinin 80. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki odası ve Anıtkabir ziyaretçi akınına uğradı. Resmi anma programları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devlet erkanı ve siyasi parti temsilcileri ile beraber Anıtkabir’i ziyaret etti.

2-12.jpg

Erdoğan başkanlığındaki heyet, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakarak, saygı duruşunda bulundu. Anıtkabir’deki törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM Başkanı Binali Yıldırım, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kuvvet komutanları, yüksek yargı mensupları ve bakanlardan oluşan heyet katıldı.

erdogan-foto-aa.jpg

DOLMABAHÇE’DE İNSAN SELİ…

İstanbul’daki anma etkinliklerinin adresi ise Dolmabahçe ve Caddebostan sahiliydi. Sabahın erken saatlerinde Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’na gelen vatandaşlar Ata’nın yatağına karanfil bıraktı. Caddebostan sahilinde bir araya gelen vatandaşlar ise oluşturdukları insan zinciri ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı duruşunda bulundu.

dolma1.jpg

Bazı vatandaşlar Atatürk'ün yatağının önünde dua okurken, bazıları da fotoğraf çekti. Ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamayanlar da oldu.

dolma2.jpg

İçerideki tören, dışarıya ve sarayın içine kurulan ekranlardan da yansıtıldı.

dolma-4.jpg

Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

dolma5.jpg

Mustafa Kemal Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal ettiği Türk bayrağı örtülü yatağının iki yanında iki polis memuru saygı nöbeti tuttu. 09.05'te polis memurları da duygusal anlar yaşadı.

dolbahce1-aa.jpg

3-6.jpg

asker-004.jpg