Ankara Adliyesi'nde 'çoklu baro sistemi' eylemi

Ankara Adliyesi'nde 'çoklu baro sistemi' eylemi
Ankara barosuna bağlı avukatların çoklu baro sistemine karşı eylemleri devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Adalet Komisyonu’nda kabul edilen çoklu baro teklifine avukatların tepkisi dinmiyor. Ankara Barosuna bağlı avukatlar Sıhhıye Adliyesi’nin 5. katında buluşarak Adliye binasının önüne sloganlar atarak yürüdü.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, Baroların bölünmesinin, parçalanmasının bu ülkeye ne kadar zarar vereceğini anlatmaya çalıştıklarını belirterek “Bize bir şey yapmıyorsunuz. Yurttaşın en temel hak ve özgürlüklerini kısıtlıyorsunuz.Bizi kırabilirsiniz ancak bükemezsiniz eğemezsiniz. Hiçbir güç karşısında eğilmedik, bugün de eğilmeyeceğiz.

Bu yasayı ısrarla çıkarmaya çalışanlara sesleniyorum; 80 Baro bu yasaya karşı, toplumun bütün kesimleri bu yasaya karşı, bu yasayı isteyen, bu yasanın altını gerekçesiyle doldurabilen kimse yok. Bu yasayı dün çıkarmak isteyenlerin daha sonra  haklarında soruşturma başlatıldığında ilk söylediklerinin avukatımı istiyorum olduğunu unutmayınız.

Yarın, bu yasayı çıkarmak isteyenler, bunun için ısrar edenler, Türkiye’yi bir hukuk devleti olmaktan tamamen uzaklaştığında yine çıkıp ilk sözlerinin avukatımı istiyorum olacağını unutmasınlar. Ne olursa olsun biz bağımsız savunmanın temsilcileri olarak, yarın, bugün bu kötülüğü yapanlar avukatımı istiyorum dediği zaman da  onların yanında olacağız” dedi. 

“SON SÖZ”

“Bu cübbenin üzerindeki her rengin simgesel anlamları var. Cebinin olmaması bu mesleğin bir kamu hizmeti olduğunu gösterir. İliğinin ve düğmesinin olmaması da bağımsızlığı sembolize eder. Şimdi cübbemize düğme dikmek istiyorlar. Onlar istesinler, biz bağımsız savunmanın temsilcileri olarak bu düğmeleri cübbemize dikmeyeceğiz.”

47b40fb1-0b0b-4bcc-9e54-244eda8b757b.jpg

97c6a86f-5098-4939-a0a5-677fceab398f.jpg