Ankara BŞB Başkanı Mansur Yavaş duyurdu: ASKİ'ye 472 milyon TL kredi verilmesi Meclis'te onaylandı

Ankara BŞB Başkanı Mansur Yavaş duyurdu: ASKİ'ye 472 milyon TL kredi verilmesi Meclis'te onaylandı
Temmuz ayı belediye Meclis toplantısında gündeme gelen ASKİ'ye 472 milyon TL kredi verilmesi, oy çokluğu ile kabul edildi.

Uzun süreden bu yana gündemde olan ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kredi almak için Meclis'ten onay beklediği Polatlı altyapı çalışması ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

Temmuz ayı Meclis toplantısında bir kez daha gündeme gelen Polatlı projesi, Meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi. Bu karar sonrasın, Ankara Su Ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün proje için 472 milyon TL kredi kullanılmasının önü açılacak. 

meclis-002.jpg

Başkan Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklama ile, “Israrlı mücadelemiz sonuç verdi. Yıllardır kangren haline gelmiş olan Polatlı ve Ankara’nın birçok bölgesinde acil yapılması gereken su altyapı yatırımları kredi kararı Meclis’ten oy birliği ile çıktı. Polatlı halkına müjde olsun. İhaleyi Polatlı’da yapacağız” dedi.

mansur-yavas-1.jpg

Başkan Yavaş, İvedik- Polatlı Ana İsale Hattı ihalesinin tek seferde yapılması için meclis görüşmeleri sırasında ASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk’e talimat verdiğini de söyleyerek şöyle konuştu:

“Öncelikle bu rakamın çok daha üzerinde mal olacak bir şekilde ASKİ Genel Müdürüne talimat veriyorum. Benden haber beliyordu, parça parça mı yapalım yoksa tek seferde mi yapalım diye. Polatlı da ihaleyi tek seferde yaparsak 2 ya da 2,5 yılda yapılabileceğini söylediler. Tek seferde ihale yapılması için talimatı vereceğim ve inşallah Polatlı’daki su problemini de bitireceğiz.”