Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk'ü böyle anıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesi Atatürk'ü böyle anıyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi, vefatının 81. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, kentin dört bir yanında bulunan açık hava panolarına (billboardlar) astırdığı ve unutulmaz şarkı sözlerinin yer aldığı afişlerle anıyor. Diğer yandan ABB Başkanı Mansur Yavaş 10 Kasım mesajında "Atatürk’e, sevgimiz ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, vefatının 81. yıl dönümünde Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kentin dört bir yanında bulunan açık hava panolarına (billboarlar) astırdığı ve unutulmaz şarkı sözlerinin yer aldığı afişlerle anıyor.

2-20191109164741.jpg

Afişlerde “Yıllar geçse de üstünden, bu kalp seni unutur mu?”, “Aylar geçse de yıllar geçse de, ben seni unutamam”, “Gözlerimde yaş, kalbimde sızı unutmadım seni”, “Hatırlamalı, sevgiyle anmalı” gibi unutulmaz şarkı sözleri yer aldı.

4-488.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma etkinlikleri kapsamında sosyal medyada ise #IşığınGeldiğiYereBak etiketini kullanacak.

5-265.jpg

MANSUR YAVAŞ:  ATATÜRK'E, SEVGİMİZ VE SAYGIMIZ DÜNYA VAR OLDUKÇA DEVAM EDECEKTİR

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise, Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81. yıl dönümü ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Yavaş'ın mesajı şu şekilde;

Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın simgesi Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 81. yıl dönümünde minnet, özlem ve rahmetle anıyoruz.

 Kurtuluş Savaşı’nın önderi ve büyük kahramanı olarak sadece tarih sayfalarında değil, milletimizin kalbinde de yer alan Atatürk’e, sevgimiz ve saygımız dünya var oldukça devam edecektir.

Gazi Paşa, silah arkadaşları ve kurtuluş kahramanlarımızın yokluklar ve imkansızlıklar içerisinde kurduğu Cumhuriyet’in temel ilke ve değerleri ülkemiz var olduğu sürece yaşayacak ve yaşatılacaktır. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla, milletimizin hürriyet sevdasıyla, anaların dualarıyla bizlere vatan olmuştur. Atatürk’ün "En büyük eserim" dediği Türkiye Cumhuriyeti bizlere emanet olarak ilelebet payidar kalacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tarih sayfaları 10 Kasım’ı, saatler ise 9’u 5 geçeyi gösterdiğinde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve birlikte vatanımız için şehit düşmüş tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anarken, aziz hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyorum.