Ankara Büyükşehir Belediyesi bağış hesaplarına bloke konulmasını mahkemeye taşıyacak

Ankara Büyükşehir Belediyesi bağış hesaplarına bloke konulmasını mahkemeye taşıyacak
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, korona virüsle mücadele kapsamında vatandaşlar için oluşturduğu yardım kampanyası hesaplarının bloke edilmesini mahkemeye taşıyacağı öğrenildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzasıyla 81 ilin belediyelerine gönderilen genelge ile, yardım toplama kampanyalarına ilişkin yapılan uyarının ardından İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin bağış kampanyası hesaplarına bloke konulmuştu.

Yaşananların ardından, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin konuyu mahkemeye taşıyacağı öğrenildi. ABB, Belediye Kanunu'nda açık hükümler olmasına rağmen bloke edilen bağış kampanyası banka hesapları konusuyla ilgili olarak yarın İdare Mahkemesi'ne dava açacağı kaydedildi.

BAŞKAN YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesabından yardımlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Planladıkları yardımlara devam edeceklerini belirten Başkan Yavaş, "İşini ve gelirini kaybetmiş insanları desteklemek için kullandığımız ve sizlerin de katkıda bulunduğu banka hesapları İçişleri Bakanlığı genelgesi ile bloke edilmiştir. Kimse endişe etmesin! Planladığımız yardımlara devam edeceğiz. Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" dedi.