“Ankara elden gitmiş Mansur Yavaş’ı konuşuyor”

“Ankara elden gitmiş Mansur Yavaş’ı konuşuyor”
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in Mansur Yavaş hakkındaki iddialarına, “Ankara elden gitmiş, Mansur Yavaş'ı konuşuyor. Geçmiş olsun Ömer Bey” ifadelerini kullandı.

Özgüre Özel, CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş ile ilgili iddiaların tamamının siyaset ve karalama amaçlı olduğunu öne sürerek, “Yavaş ile ilgili Ömer Çelik'in iddia ettiği her şey yıllardır varsa, Çelik, AKP yıllardır susuyorsa bugün konuşma günü değildir.” dedi.

“YAVAŞ ANKETLERDE FARKI ATMIŞ, SENİN GAZETE MANŞET ATMIŞ”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik'in bugünkü basın toplantısından, “Ankara'nın gittiğinin” anlaşıldığını ileri süren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ankara elden gitmiş, Ömer Çelik Mansur Yavaş'ı konuşuyor. Geçmiş olsun Ömer Bey. O anketleri, sahayı biz de görüyoruz. 2016'da bir şey olmuş, bununla ilgili kanunen suç yokmuş, yıl olmuş 2019, Yavaş anketlerde farkı atmış, senin gazete manşet atmış. CHP, senin gazetenin, senin siyasetine hizmet eden, yarı provokatif, yarı şişirme, tamamı kandırma, seçime endeksli işine inanmaz. Bizim orada şöyle derler; ahali bunları bu vakitten sonra yemez gari. Bu işler olmadan 1 yıl önce bunları konuşursan ahali seni dinler, adaylığı konuşulmuş, aday olmuş, anketlerde adam fırlamış; 'Biz Mansur Yavaş ile ilgili bir şey biliyoruz...'

“MARKO PAŞA'YA ANLATACAKSIN, AHALİ BUNU YEMEZ”

Marko Paşa'ya anlatacaksın Ömerciğim. Bu vakitten sonra ahali bunu yemez. Yavaş ile ilgili bugün seçim sathı mahalline gelindiğinde, ortaya atılan iddiaların tamamının siyaset maksatlı, karalama amaçlı, yerel seçim sürecini etkilemeye yönelik bir çaba olduğu ortalama zeka sahibi her birimizin ortak çıkarımıdır. Yavaş ile ilgili Çelik'in iddia ettiği her şey yıllardır varsa, Çelik, AKP yıllardır susuyorsa bugün konuşma günü değildir. Çelik istiyor diye, bir gazete haber yapıyor diye Türkiye'nin, Ankara'nın dönüp bunu konuşacak hali yok. Yavaş iktidara gelecek. Ondan sonra CHP olarak net yaklaşımımız var; bugüne kadar dile getirilmeyip, bugün siyasi saiklerle ele alınan her şey adayımızın nezdinde teflon tavaya atılan bir şey gibidir. Tutmaz, yapışmaz, dökülür. Seçimden, adaylıktan, hatta adaylık konuşulurken yok, son 20 gün ankette fark çift rakamlı sayılara çıkmış, 'kırmızı alarm çamur atmam lazım.' Yemezler."

SÜLEYMAN SOYLU VE BERAT ALBAYRAK HAKKINDA DA KONUŞTU

Soylu'nun barış sürecinde, bu barış sürecinin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiğini, Türkiye'de MHP diye bir partiye ihtiyaç kalmadığını söylediğini belirten Özel, "Siz bu Soylu ile bir araya geldiniz ya. Bu Soylu geçmişte söylediği hangi lafı saraya tekrar edebilir? Bahçeli, gerçek hangi milliyetçi Soylu'yu hazmedebilir? Sen Süleyman Soylu'yu hazmettin. Sizin hazmetme kapasiteniz Soylu kadar ama gerçek milliyetçilerin, MHP'lilerin hazmetme kapasitesi o kadar yüksek değil. O yüzden onlar bunu hazmedemediler. " diye konuştu. Özel, Türkiye'nin son çeyrekte yüzde 3 daraldığını anımsattı. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın, "En kötüsü geride kaldı" dediğini ifade eden Özel, "Hani en kötüsü geride kalmıştı?" diye sordu.

“BAHÇELİ SEÇİME 20 GÜN KALA NİHAYET ÇALIŞMALARA BAŞLADI”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin içinde bulunduğu durumun, ibretle takip edilecek, acınası bir durum olduğunu öne süren Özel, Bahçeli'nin seçime 20 gün kala nihayet çalışmalara başladığını söyledi. Özel, ülkenin beka sorunu değil, vatandaşın cebindeki yetersiz bakiye sorunu olduğunu ifade etti.

İlgili Haberler