Ankara Emniyet Müdürü emekliliğini istedi

Ankara Emniyet Müdürü emekliliğini istedi
Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Ankara’nın yeni emniyet müdürü ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz oldu.

Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, beklenmedik bir kararla emeklililik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Karaaslan’ın dilekçesi işleme konulurken Hürriyet, yaşanan sürecin perde arkasına ulaştı. Karaaslan’ın il emniyet müdürleri kararnamesiyle merkeze alınacağını öğrenince emeklilik dilekçesini verdiği kaydedildi. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz’ın, Karaaslan’dan boşalan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanacağı öğrenildi.

Uzun zamandır beklenen il emniyet müdürleri kararnamesine dün son şekli verildi. 10 veya 12 il emniyet müdürünü kapsayan kararname listesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından önce Başbakan Binali Yıldırım’a sunuldu. Bakan Soylu, ardından Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Ahmet Şengün’ü de yanına alarak İstanbul’a giderek listeyi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın onayına sundu. Erdoğan’ın oluruyla liste son şeklini aldı.

MERKEZE ALINDI

Belirlenen listede Ankara İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan’ın merkeze alındığı öğrenildi. Karaaslan, bunun üzerine bugün İçişleri Bakanlığı’na giderek konuyla ilgili bilgi aldı ve merkeze alınacağı kendisine iletildi. Bunun üzerine Karaaslan, emeklilik dilekçesini vererek yıllık izne ayrıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, Karaaslan’ın emeklilik dilekçesini işleme koyduğu öğrenildi.

TAMAMEN ŞAHSİ KARARIM

Karaaslan, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Tamamen şahsi kararım. Ben böyle uygun gördüm. Emekliliğimi istedim. Dilekçemi de işleme koydular. Bundan sonrası bizim için hayırlı olsun” dedi. İzmir, Ağrı, Ankara ve Emniyet Genel Müdürlüğü’nün değişik birimlerinde görev yapan Karaaslan, 2006 yılı içerisinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda, 2014-2016 yılları arasında Van İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı. 2016 yılında Ankara Emniyet Müdürü olarak atanan Karaaslan, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi FETÖ’cü darbecilere karşı yaptığı direniş çağrısı ve mücadeleyle büyük takdir toplamıştı.

YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ SERVET YILMAZ

Ankara’nın yeni emniyet müdürü ise Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz oldu. Terör, KOM gibi kiritik ve operasyonel birimlerin bağlı olduğu Yılmaz, 2016 yılındaki kararname ile Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü görevinden Emniyet Genel Müdür Yardımcılığına getirilmişti. Yılmaz döneminde, terör ve KOM’da başta PKK ve FETÖ olmak üzere çok önemli operasyonlara imza atıldı.

Mahmut Karaaslan kimdir?

Kayseri'de 1961 yılında dünyaya gelen Karaaslan, 1979 yılında Polis Kolejinden, 1983 yılında Polis Akademisinden mezun olduktan sonra İzmir, Ağrı, Ankara ve Emniyet Genel Müdürlüğünün değişik birimlerinde görev yaptı. Karaaslan, 2006 yılı içerisinde 1. Sınıf Emniyet Müdürlüğüne terfi ederek 2007 yılında Polis Başmüfettişi olarak Teftiş Kurulu Başkanlığında, 2014-2016 yılları arasında Van İl Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.