Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Yavuz Selim DEMİRAĞ

Yavuz Selim DEMİRAĞ

Ankara Kitap Fuarı...

Siz bu satırları okurken Samsun'da Ozan Arif'e son görevimizi yapmaya gitmiş olacağım. Ancak Ankara'yı boş bırakmaya gelmez. Pazar günü dönüyorum. Ve ATO'daki Ankara Kitap Fuarı'nda olacağım. Kitap fuarlarını gezerken çocuklaşıyorum. Tarifsiz duygudur. Binlerce kitabı görmek, elimi sürmek, bir kaç satırını okumak, matbaanın, mürekkebin, kağıdın kokusunu hissetmek anlatılmaz, anlayan yaşar... Hele de yazarlar ile imza masasında tanışmak, fotoğraf çektirmek, adınıza imza attırmak, ölümsüz hatıraların sahibi olmanın zenginliği nasıl da keyiflidir. Günlük hayatın içinde sokakta, metroda, otobüs ve minibüslerde insanlarımızın yüzünde umutsuzluk, mutsuzluk hâkim iken kitap fuarlarında ziyaretçilerde tam tersi tebessüm ve umut vardır. Okuyucuların gözlerinin içi güler. Bütçesi uygun olmadığı için dilediği kitaba sahip olamayanların hüzün yüklü simalarını yazmama bilmem gerek var mı? Kitap ya kitap... Kitap aşkına kapılmış okuyucularımızı Ankara Kitap Fuarı'na davet ederken hasbel kader kitap ve yazar önerilerim olacak. 1 Aralık 2018'de bu sütunlardan "Sır bende" başlıklı yazıyı kaleme almıştım. Son yıllarda okuduğum en güzel romanın yazarı Özlem Binel... İnkılap Yayınevi'nden çıkan bu eseri ne kadar yazsak azdır. Okuyucularımız kitapevlerinde bu kitabı bulamadıklarını şikâyet etmişti. İşte fırsat. Özlem Binel 16 Şubat Cumartesi saat 13.00'dan itibaren İnkılap standında okuyucularıyla buluşacak ve kitaplarını imzalayacak. Mutlaka uğrayın. Sadece kitap imzalatmakla kalmayın. Tanıştığınızda zarafete, samimiyete tanık olacaksınız. Selamlarımı iletmeyi de unutmayın.

***

Kitap kokusunu içinize çekin fuarı gezerken Galeati Yayınları'na mutlaka uğrayın. Gazetemizin yazarı Selcan Taşçı'nın "Darbeleri Okuma Klavuzu" ve "Birini Asacaklar" kitaplarını imzalatın. Cumartesi saat 15.30'da Selcan'ın "Türkiye'de Darbeler ve Medya" konulu söyleşisine de mutlaka vakit ayırın. Selcan 23-24 Şubat'ta da kitaplarını imzalamaya devam edecek. Kısa sürede ölümsüz eserleri yayınlayan Galaati Yayınları'nda İkrami Özturhan, Mustafa Önsel, Yağız Aksakallıoğlu, Atila Kezek, Metin Aydoğan, Sencer Başat ve Osman Başıbüyük'ün kitaplarını imzalatmayı unutmayın. TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği) da fuarda... Kumpas davalarına ilişkin kitapların tamamını buradan edinebilirsiniz. Fuar boyunca her gün farklı yazarlar kitaplarını imzalayacak. Tanışmak için güzel fırsat...

Her bir kitapları için ayrı makalelerin yazılması gereken "Hocaların Hocası" Prof. Dr. İskender Öksüz ve Prof. Dr. Ahmet Bican Ercilasun'un baş ucu eserlerini yine Cumartesi günü Panama Yayınevi'nde imzalatabilirsiniz.  Sevgili Yağmur Tunalı ağabeyime borcum birikti. Tunalı yıllarca yalnız bırakmadığı İskender Öksüz'ün yine yanında olacak. Okurken o günleri yaşayıp, o kişilerle tanıştığınız hissine kapılacağınız kitapları edinmenin mutluluğunu yaşayın. Tarihi romanın tadı başkadır Ahmet Haldun Terzioğlu da aynı yerde.

Kitap deyince akla gelen yayınevi Kırmızı Kedi... Haluk Hepkon'un başarılı yönetimindeki Kırmızı Kedi'de yok yok... Yılmaz Özdil'in "Mustafa Kemal"ini halen okumadıysanız işte fırsat. İlker Başbuğ'un son kitabı "Ergenekon'dan Çıkış"ı mutlaka edinmelisiniz. 10 günde rekor satışla gündeme oturan "Metastaz"ın yazarları Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu'nu tebrik ediyorum. En kısa zamanda imzalatıp okuyacağım. Tespitlerimi ayrıntılarıyla okuyucularımızla paylaşacağım.

Fuarda "Sahaflar" da var... Görmeli, nadide eserlere dokunmalısınız. Yayınevlerinin hepsini yazmak mümkün değil. Fakat Kripto ve Ötüken stantlarını ziyaret etmeden çıkmayın.

Ve "Fetullah'a Selam Kumpasa Devam..." Bir yıllık gecikme ile Tekin Yayınevi'nin cesaret ve özveri ile ilk defa Ankara'da okuyucu ile buluşacak. Henüz yazarı olarak benim elime bile ulaşmadı. 17 Şubat Pazar günü saat 16.00'dan itibaren Tekin Standında kitabımı imzalamaya başlayacağım. Değerli okuyucularımızla önemli bir notu paylaşmak istiyorum. Kitap yeni basıldı. Henüz dağıtıma çıkmadı ilk defa fuarda olacak. Kitapyurdu'nda ön siparişler başlamış. Fuar sonunda yani 10 gün sonra dağıtıma çıkacak. Şimdilik "aradık-bulamadık" demeyin 10 gün sabredin. Ankaralılar şanslı, ATO fuarından temin edecekler. Türkiye genelinde dağıtıma çıktığında ayrıca bu sütundan duyuracağım. Bekleriz efendim...

Yazarın Diğer Yazıları