Ankara bu senaryolar ile çalkalanıyor: Kulisleri karıştıran ittifak hesapları!

Ankara bu senaryolar ile çalkalanıyor: Kulisleri karıştıran ittifak hesapları!
Erken seçim tartışmalarının siyasetin gündemine oturması, ittifakların geleceği ve yeni ittifak modelleri noktasında hesapları da beraberinde getirdi. DEVA Partisi’nden bir isim ise iktidarın, Millet İttifakı’nda İYİ Parti yerine CHP ile HDP’yi yan yana görmek istediğine dair bilgi aldığını belirtti.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

TBMM’nin korona virüsle mücadele tedbirleri kapsamında ara verdiği çalışmalarına yeniden başlaması Ankara kulislerini hareketlendirdi. Meclis erken seçim tartışmalarının gölgesinde açılırken, kulislere ittifak hesapları damga vurdu.

AKP çevrelerinde erken olsun ya da olmasın gerçekleşecek ilk seçime mutlaka yeni ittifaklarla gidileceği konuşuluyor. İktidar kulislerinde 2020 içerisinde bir seçim beklenmese de Türkiye’nin 2023’ten önce seçime gitmesine kesin gözüyle bakılıyor.

AKP MİLLET İTTİFAKI’NDA DEĞİŞİKLİK İSTİYOR

AKP’deki ittifak hesaplarına yönelik çarpıcı bir bilgi ise, DEVA Partisi’nden geldi. Aynı zamanda eski AKP’li olan DEVA Partisi’nden üst düzey bir yetkili, AKP’de Millet İttifakı’nda değişikliğin arzulandığını belirtti. DEVA Partili isim, “AK Parti, Millet İttifakı’nda İYİ Parti’nin yerini HDP’nin almasını, İYİ Parti’nin ittifak dışında kalması istiyor. Aldığım bilgiler bu yönde”  ifadeleri kullandı.

Diğer yandan AKP’nin bir süredir üzerinde düşündüğü Cumhur İttifakı’nı genişletme eğiliminden şimdilik vazgeçtiği öğrenildi.

ÜÇÜNCÜ İTTİFAK MI GELİYOR?

Yeni kurulan DEVA ve Gelecek Partisi’nin nasıl hareket edeceklerinin ve hangi ittifaklarda yer alacağının belirsizliğini koruması ise Ankara kulislerinde 3. İttifak senaryolarına neden olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre,  Gelecek Partisi’nin DEVA Partisi ve Saadet Partisi ile oluşturulacak bir ittifaka sıcak baktığı belirtilirken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün böyle bir oluşumun gölge lideri olacağı düşünülüyor.