Ankara Tabip Odası Başkanı gözaltına alındı

Ankara Tabip Odası Başkanı gözaltına alındı
Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş'lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Sözcü'nün internet sitesinde yer alan habere göre, Ankara Şehir Hastanesi önünde,Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçiler Sendikası (SES) ve Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) alkışlı eylem gerçekleştirdi. Polis müdahelesi sonrası yapılan gözaltılara Ankara Tabip Odası ve SES sosyal medyadan tepki gösterdiler.

“GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN”
SES'in sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle: “Özlük haklarımız için Ankara Şehir Hastanesi önünde yapmak istediğimiz eyleme saldıran polis aralarında Ankara Şube Eş Başkanlarımız, eski Eş Genel Başkanımız İbrahim Kara, Ankara Tabip Odası Başkanı Ali Karakoç ve Dev Sağlık-İş’lilerin de olduğu çok sayıda kişiyi gözaltına altı. Pandemi döneminde artan sorunlarla baş etmeye çalışan sağlık emekçilerine ve yöneticilerimize yönelik baskılar son bulsun, gözaltılar derhal serbest bırakılsın. Gözaltılara tepki gösteren Ankara Şehir Hastanesi sağlık emekçilerinin alkışlı protestosu da polis tarafından engellendi.”

Ankara Tabip Odası'ndan yapılan paylaşımda ise, “Özlük haklarımızı talep etmek için gerçekleştireceğimiz alkışlı protestoya polis saldırdı! Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Ali Karakoç ve Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ayşe Uğurlu, SES Ankara Şube Eş Başkanları ve Dev Sağlık-İş’lilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı” denildi.