Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Ankara Türk Ocağı, Eskimeyen Dostlar ve Millî Düşünce...

Sevgili okuyucum; görkemli üç ulu konuyu, çok kısa anlatımlarla sizlere sunmaya çalışacağım...

Önce Türk Ocağı...

Efendim, Ankara Türk Ocağı Şubesi Başkanı değerli eğitimci Türkân Hacaloğlu hanımefendi 28 Ekim 2016 tarihinde Türkiye Kamu-Sen'imizin büyük salonunda görkemli bir toplantı düzenledi... Toplantının konusu "Türk Ocaklılarla Şehit Ailelerini Buluşturma" yemeği idi. Sadece şehit aileleri değil, o koca salon gazetemiz yazarı Sayın Servet Avcı gibi davetli diğer konuklarla ve üniversiteli gençlerle tıka-basa doluydu. Öyle ki; Sayın Hacaloğlu'nun bu görkemli toplantısına Ankara dışından -Antalya'dan, Kırklareli'nden- İlhan Ardalı Hanımefendi gibi gelenler de vardı...

Kamu-Sen'nimizin değerli Başkanı Sayın İsmail Koncuk'un Türkiye'nin sancılarını anlatan ilginç konuşmasından sonra, Ocak Başkanı Türkân Hacaloğlu kürsüye geldi. "Asker ve Polis aileleri aramızda" diyerek, söze başlayan Hacaloğlu, bilge bir eğitimci olarak sevgiye-saygıya dayalı biçimde Türk Ocaklarının çalışmalarını dile getirdi. Bir diğer konuşmacı ise -gazetemizin yazarlarından- Emekli Tümgeneral Armağan Kuloğlu idi. Sayın Kuloğlu'nun konuşması da görkemliydi. Bir-iki cümlesini verebileceğim: "Dış tehditlerden çok iç tehditler öne çıkar oldu", "Bölücülerle mücadele yerine, müzakere edilmesi millete en büyük kötülük olmuştur", "Çözüm sürecinden sonra PKK güçlendi", "Şehit ailelerini ayıramazsınız; o şehit başka, bu şehit başka, diyemezsiniz". Sayın Kuloğlu'nun konuşması dakikalarca alkışlandı. Ve bilginin, erdemin toplantısı, fotoğraf çekimleriyle sona erdi...

Sayın Türkân Hacaloğlu Hanımefendi'yi kutluyorum. Böylesi bilge insanların çoğalmasına o kadar ihtiyacımız var ki... Ve elbette saygıdeğer eşleri Yücel Hacaloğlu ağabeyimin varlığı ise -ulu Tanrı uzun ömürler versin- bambaşka bir atmosfer yaratıyor. Ankara Türk Ocağı'nın 90. Yıl Albümü"nü Sergen Çirkin ile birlikte hazırlayan Yücel ağabeyime ayrıca en içten saygılarımı sunuyorum. Bu ülke, onun gibilerin birikimleriyle yücelecek. Türklüğe hizmet edenlerin hepsine selam olsun!

Ve Eskimeyen Dostlar...

Değerli okuyucum; Ankara'da 1960'lı yıllarda Türkçü-ülkücü hareketi başlatan kahramanlardan, Hasan Basri Öngel'in (D:1948, Ö:2001) Ankara Gülveren'deki mezarını 30 Ekim 2016'da sevgili Salih Dilek'in çağrısıyla, Öngel'in okul arkadaşlarıyla beraber ziyaret ettik. Eskimeyen Dostlar'ın varlığı yanında, Öngel'in ailesi de ikramlarla oradaydı. 1964-1965 yıllarında Ankara Lisesi'nde Ötüken Dergisi'ni çevre il ve ilçelere dağıtan aksakalların çoğu Hasan Basri Öngel'in mezarı başındaydı. Salih Dilek, Dursun Cengiz Atak, Mehmet Eke, Hanefi İlbey, Lütfi Öztürk, Ünal Badat rahmetlinin arkadaşlarıydı. Bu Türkçü yiğitler o yıllarda ne yaptıklarını biliyorlardı. Nitekim -durağı uçmak olsun- Hasan Basri Öngel ülküdaşımız Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nu kuran kişidir.

Sevgili kardeşim, yiğit ülküdaşım Salih Dilek'i bu anlamlı vefa duygusundan dolayı gönülden kutluyorum. Sayın Dilek, internette açtığı "Eskimeyen Dostlar" (Aksakallı Bozkurtlar) sitesini sunmakla da büyük bir hizmet verdi. O zor yılları sitenin şu adresinden okuyabilirsiniz.

 http://www.eskimeyendostlar.net/makale/ilk-ulkucu-teskilat-genc-ulkuculer-teskilati-salih-dilek/5162

Millî Düşünce'ye gelince...

Efendim, Milli Düşünce Merkezi, Türk milletinin evlâtlarını bilgiyle donatmaya yılmadan devam ediyor. Ne var ki bendeniz, son üç haftadır bu bilgi şölenlerini gereği gibi sizlere sunamadım. Nitekim şimdi de o üç haftanın sadece adlarından söz edebileceğim:

19 Ekim 2016'da, 345'inci Bilgi Şöleni'nde Prof. Dr. Birgül Ayman Güler Hanımefendi, "Irkçılık ve Yeni Anayasa'yı sundu. 26 Ekim 2016'da Türk Ata Derneği Türkiye Temsilcisi, Ali Şir Nazarov "Türkistan'ın bilinmeyen Türkleri" konulu konferans verdi. 28 Ekim 2016'da Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu "Tanzimat Fermanı, Islahat Fermanı ve bugünkü Türkiye" konusunu sundu.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları