Ankara Valiliği’nden son dakika kararı: Toplantı ve gösteriler yasak

Ankara Valiliği’nden son dakika kararı: Toplantı ve gösteriler yasak
Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada "Ankara'da vaka sayılarında maalesef artış yaşanmaktadır. Salgının engellenmesi adına, il UHK kararı uyarınca ilimizde maske zorunluluğu ve diğer kısıtlamaların yanısıra her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlanmıştır" denildi.

Ankara Valiliği, yaptığı son dakika açıklaması ile kentte toplantı ve gösterilere 15 gün yasak getirildiğini bildirdi. Valiliğin korona virüs tedbirleri kapsamında aldığı kararın baroların yarın düzenleyeceği Savunma Mitingi öncesinde gelmesi ise dikkat çekti.

Barolar, bugün TBMM Adalet komisyonunda görüşülmeye başlanacak olan baro teklifine karşı cuma günü Ankara'da gerçekleştirilecek Büyük Savunma Mitingi için çağrı yapmıştı.

Ankara Valiliği'nin kararında şu ifadeler yer aldı:

"16.03.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı Kararı ile “Sivil toplum kuruluşlarının (dernek, vakıf vs) genel kurulları ve sivil toplum kuruluşlarının eğitimler dâhil insanları toplu olarak bir araya getiren her türlü toplantı ve faaliyetlerinin (icra-i zorunluluk gerektiren yönetim faaliyetleri hariç) geçici olarak ertelenmesine” ve “Toplu olarak vatandaşlarımızın bir arada bulunduğu “Taziye Evleri” faaliyetlerinin  durdurulmasına”,

21.03.2020 tarihli 2020/4 sayılı Kararıyla da “Asker uğurlaması faaliyetlerinin durdurulmasına” karar verilmiştir."