Ankara'da ambulans personeli sağlık çalışanları isyan etti: Kim bunu yapanlar. Bu iddia sağlık sektörünü karıştırır

Ankara'da ambulans personeli sağlık çalışanları isyan etti: Kim bunu yapanlar. Bu iddia sağlık sektörünü karıştırır
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ankara'da ambulans şoförleri isyan etti. İsmini vermek istemeyen ambulans şoförleri acil hastaya giderken "Torpilli", "VIP" hastalara yönlendirildiklerini dile getirdi. şoförler, "Açık açık ben bakanlıkta çalışıyorum veya ben siyasetçiyim diyen VIP hastalar da oluyor." ifadelerini kullandı.

BİRGÜN-İSMAİL ARI

112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görevli sağlık emekçileri, ambulansların ve 112 ekiplerinin VIP Covid-19 hastaları için seferber edildiği anlattı.

Ankara’da 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde ambulans şoförü olarak görev yapan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir sağlık emekçisi, 112 Çağrı Merkezi’nde çağrılara yetişilemediğini ve bu nedenle de yurttaşların 112’ye ulaşamadığını vurgulayarak, Bize vaka bildirimi telefonla veya telsizle yapılıyor.

İsmini vermek istemeyen bir ambulans şoförü "Vaka bildirimde, "Vaka şu kişinin yakını, bu kişinin tanıdığı" veya açık açık "VIP hastamız" denilerek bizi acil bir durumu olmayan Covid- 19 vakalarına yönlendiriyorlar." ifadelerini kullandı.

"Hatta bir başka vakaya gidiyorsak bile bu iptal ediliyor ve "torpilli", "VIP hastalara" yönlendiriliyoruz." diyen sağlık çalışanı sözlerine şöyle devam ediyor:

"VIP Covid-19 hastasına gittiğimizde, hiçbir şeyi olmadığını, arabası olduğunu veya yürüyebiliyor durumda olduğunda görüyoruz. VIP hastalar siyasetçilerin yakınları oluyor, Sağlık Bakanlığı’nda veya 112 komuta merkezinde çalışan birlerinin yakınları da olabiliyor.

Açık açık ben bakanlıkta çalışıyorum veya ben siyasetçiyim diyen VIP hastalar da oluyor. Covid-19 vakalarının artmasıyla ve bizim aciliyeti olan Covid-19 vakaları ile aciliyeti olmayan VIP Covid-19 hastalarına yönlendirilmemiz nedeniyle kırmızı kodlu vaka diye tabir edilen ‘Trafik kazasında yaralanan birine veya kalp krizi geçiren acil hastalara’ ulaşmakta güçlük çekiyoruz artık."