Ankara'da avukatlara biber gazlı müdahale

Ankara'da avukatlara biber gazlı müdahale
Ankara Valiliği’nin “Büyük Savunma Mitingi” öncesi aldığı 15 gün süreliğine eylem ve gösteri yasağı ilan etmesi nedeniyle Ankara Barosu yazılı açıklama yaparak, avukatları suç duyurusunda bulunmak için Sıhhıye Adliyesi’ne çağırdı. Adliyede toplanan avukatlara, polis biber gazlı müdahalede bulundu.

Ankara Valiliğinin iki gün önce yaptığı açıklamada, “Salgının engellenmesi adına, il UHK kararı uyarınca ilimizde maske zorunluluğu ve diğer kısıtlamaların yanısıra her türlü toplantı, gösteri yürüyüşü vb. faaliyetler 15 gün süreyle kısıtlanmıştır” ifadeleri kullanılmıştı.

c27d5ad7-525a-4d8a-a0ce-cd5c412e9333.jpg

Bu karar sonrası 80 baronun Ankara Anıtpark’ta yapacağı “Büyük Savunma Mitingi” ertelendi. Fakat avutlar Ankara Adliyesi önünde buluştu.  Yaklaşık 500 avukat adliye önünde “Savunma Engellenemez” sloganları attı.

Ankara Adliyesi önünde açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, yaptığı açıklamada, “Bugün bizi burada bir araya getiren şey; bir baskı rejiminin her fırsatta masasının altından çıkarıp gösterdiği sopaya hiçbir zaman boyun eğmediğimizi ve hiçbir zaman da eğmeyeceğimizi tarih önünde çocuklarımıza anlatma borcumuzdur. Bizler, trajediye doygun bir coğrafyada bir zamanlar çiçekler açtıran Cumhuriyet’in bizlere bahşettiği kul değil birey olma hakkının, özgürlüğün, eşitliğin, insan onurunun ve hukuk devletinin zerre-i miskal kadarını hiçbir zümreye, kişiye ya da baskı düzenine vakfetmemek üzerine yemin etmiş bir meslek grubuyuz” ifadelerini kullandı.

Sağkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Son söz; savunmadan hiç hazmettiniz, biliyoruz. İlk fırsatta kapılarınızı ayırdınız, sonra susturmaya çalıştırdınız. Olmayınca duruşma salonlarından atmaya; olmayınca tutuklamaya; olmayınca hastanelere göndermeye çalıştınız. Şimdi de teslim alamadığınız baroları parçalayarak, cübbelerimize ilik açmaya düğme dikmeye çalışıyorsunuz. İstiyorsunuz ki; yargının son ayağı da iktidara bağlansın, istiyorsunuz ki herkes sussun, bu karanlık böyle sürsün. Sizden öncekilere de söylemiştik duruşma salonlarında şimdi de size söylüyoruz; Bu projenin eski sahiplerinin yakalandıklarında ilk sözlerinin ‘Avukatımı istiyorum’ olduğunu hiç hatırınızdan çıkarmayın.

Unutmayın; tarih aydınlık için, umut için, insanlık için mücadele edenleri, umudu savunanları yazar"

7f35ffd7-fbd1-4a07-a7f2-479606cca3f3.jpg