Ankara’da büyük patlama

Ankara’da büyük patlama
Ankara’da akşam saatlerinde askeri servis araçlarına yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'tan gelen açıklamaya göre 28 kişi hayatını kaybetti, 61 vatandaşımız da yaralı.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki saldırı, saat 18.30’da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

Teröristler, İnönü Bulvarı’nı Dikmen Caddesi’ne bağlayan Merasim Sokak’ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara’nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Yükselen simsiyah dumanlar Ankara’nın her tarafından görülürken olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri de olay yerinde incelemelerine başladı. Patlamanın olduğu yere çıkan tüm caddeler trafiğe kapatıldı.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

ÖLÜ SAYISI 28'E ÇIKTI

Başbakan Yardımcısı Nurman Kurtulmuş'un son verdiği bilgilere göre saldırılarda 28 vatandaşımız hayatını kaybetti, 61 yaralı var. Kurtulmuş saldırının askerleri değil, bütün milleti hedef aldığın açıkladı.

OLAY SON DERECE PROFESYONELCE KURGULANMIŞ

Kurtulmuş yaptığı açıklamada, saldırının son derece profesyonel bir şekilde kurgulandığını açıkladı. Ülkenin açıkça hedef alındığını belirten Kurtulmuş, teröre karşı milletimizin kenetlenmesi gerektiğini söyledi. 

VATANDAŞLARIMIZI SOKAĞA ÇEKMEK İSTEYECEKLER

Uluslar arası camiayı da teröre karşı yanımızda olmaya davet ediyorum. Kuru bir takım kınama cümlelerinden artık Türkiye tatmin oluyor. Terör olayları Türkiye'de olduğu sürece, dost bildiğimiz, ortak bildiğimiz ülkelerin tavrını da görüyoruz. Mesele Türkiye'nin bekası meselesidir. Tüm ülkelerden, özellikle Türkiye ile dost olduğunu belirten ülkelerden samimi bir duruş bekliyoruz. Bazı terör örgütleri iyidir, bazı terör örgütleri kötüdür, diyerek terörü sınıflandıranlar bu olaylardan fazlasıyla etkilenirler.

Bu olayın arkasında kimler varsa, kimlerin ne desteği varsa ortaya çıkaracağız. Kimse Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden terbiye etmeye kalkmasın. Bu puslu havadan istifade etmek isteyen bazı çevrelerin, vatandaşlarımızı sokağa çekerek bir kaos ortamına çekmek isteyeceklerini görüyoruz. Şu veya bu taraftan gelecek provokasyonlara karşı vatandaşlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz. Metanetli olmak zorundayız. Bu toprakları terör sarmalı içerisinde hareketsiz hale getirmek isteyenlere müsade etmeyeceğiz. Milli birlik ve dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz. 

Şehitlerimize, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, aileler sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın en kısa zamanda şifa bulmasını diliyorum.

ERDOĞAN, AZERBAYCAN'A GİTMEYECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Azerbaycan'a yapacağı ziyaret saldırı sonrasında daha sonraki bir tarihe ertendi.