Her türlü afete dayanıklı denilen AFAD binasının dış kaplamaları fırtınada uçtu

Her türlü afete dayanıklı denilen AFAD binasının dış kaplamaları fırtınada uçtu
Ankara’da etkili olan fırtına 2013 yılında 67 milyon TL’ye inşa edilen ve "Her türlü afete dayanıklı" olduğu iddia edilen AFAD Başkanlığı’nın dış kaplamalarını da uçurdu.

Ankara’da etkili olan sağanak ve fırtına nedeniyle seyir halindeki sürücüler ve yurttaşlar zor anlar yaşadı, ağaçlar devrildi. Kentte öğleden sonra başlayan kuvvetli yağmur, dolu ve fırtınanın ardından bazı cadde, bulvar ve sokaklardaki mazgalların tıkanmasıyla yollar yağmur suyuyla doldu. Bazı caddelerde de ağaçlar devrildi.

Eskişehir Yolu’nda bulunan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) binasının da dış kaplamaları uçtu.

67 MİLYON TL HARCANDI

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AFAD Başkanlığı’nın binası TOKİ 2013 yılında 67 milyon 700 bin TL’ye inşa etti. İnşaat ihalesini Atlı İnşaat Silahtaroğlu İnşaat, Hüsamettin Peker İnşaat iş ortaklığı aldı.

Yapımı 2015 yılında tamamlanan binanın “Her türlü afete dayanıklı” olduğu iddia edilmişti. O dönem yapılan açıklamalarda, “46 bin metrekare alan üzerine inşa edilen AFAD binası, afet anlarında her türlü ihtiyaca cevap verebilecek. Operasyon Merkezi, her türlü afet durumunda ayakta kalabilme gerekliliğinden, hizmet binasından bağımsız planlandı. Elips tasarımı, statik olarak yapıyı güçlendirdi. Operasyon Merkezi, içinde üst düzey yöneticilerin bulunabileceğinden güvenlik nedeniyle Eskişehir yoluna uzak konumlandırıldı” denilmişti.

İlgili Haberler