Ankara'da korkutan karantina

Ankara'da korkutan karantina
Yüz yüze eğitimin başlamasıyla birlikte okullarda uygulanacak olan koronavirüs önlemleri de tartışılmaya başlandı. Bakanlığın alınmasını istediği önlemlerden biri olan aralıklı oturma düzeni derslik yetersizliği nedeniyle uygulanamıyor. Bu kuralın uygulanamadığı okullardan biri de Ankara’nın Çankaya semtindeki Çankaya Lisesi. Aynı sınıftaki üç öğrencide koronavirüs tespit edildi. Okul yönetimi bakanlığın aldığı karar gereği sınıftaki öğrencileri evlerine gönderdi.

Caner ALTAN - YENİÇAĞ / Fatma IŞIK - YENİÇAĞ / ÖZEL HABER

Edinilen bilgiye göre, Ankara’da bulunan Çankaya Lisesinde 9 Eylül Perşembe günü 10-G sınıfında 3 öğrencide koronavirüs tespit edildi. Aynı gün sınıftaki tüm öğrenciler eve gönderildikten sonra sınıf dezenfekte edildi. Hafta sonu gerçekleştirilecek sınav öncesi ikinci dezenfeksiyon işleminin 14 Eylül Cuma günü gerçekleştirileceği de ifade edildi. En az 10 gün evlerinde karantina altında kalacak olan öğrenciler daha sonra PCR testi yaptırıp negatif  olduktan sonra  yüz yüze eğitime devam edecekler. 

9 Eylül Perşembe günü Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün basına olumlu ya da olumsuz açıklama yapılmaması kararının alınması sebebiyle açıklama yapılmadı.

 

 

İlgili Haberler