Ankara’da online doğum yaptırılan bebeğin ölümü infial yaratmıştı! Doğum koçu skandalında korkunç iddialar

Ankara’da online doğum yaptırılan bebeğin ölümü infial yaratmıştı! Doğum koçu skandalında korkunç iddialar
Ankara'da 41 haftalık hamile bir kadının ‘doğum koçu’ ile evde doğum yapmaya çalışırken bebeğini kaybettiği haberi infiale neden olmuştu. İhmaller zinciri sonrası yaşanan korkunç olayın yankıları sürüyor.

Ankara''da geçtiğimiz cumartesi günü akşam saatlerinde iddiaya göre 41 haftalık hamile olan Ö.G''nin evde doğum sancıları başladı. ''Doğum koçu'' tarafından gerçekleştirilen doğum sırasında bebeğin, başı önde olması gerekirken, ayaklarının önden geldiği görüldü. Ters doğum (makat doğum) nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi''nden yardım istendi. Anne Ö.G., eve gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Hacettepe Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi''ne kaldırıldı. Yapılan incelemede, doğumun ters gerçekleştiği ve bebeğin doğum kanalında kaldığı tespit edildi.

BEBEK OKSİJENSİZ KALDI

Anne Ö.G., ameliyata alınırken, doğum sırasında bebeğin uzun süre oksijensiz kalması nedeniyle hayatını kaybettiği belirlendi. Evde ''doğum koçu'' tarafından gerçekleştirilen doğum sırasında bebeğin önce bacaklarının hareket ettiği; ancak daha sonra morarmaya başladığı ve 112 Acil Çağrı Merkezi''ne haber verildiği öğrenildi.
''DOĞUM KOÇLUĞU'' TARTIŞMASI

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken yaşanan korkunç durum tepkileri de beraberinde getirdi. Uzmanlar doğum koçluğu gibi "sosyal medya" trendlerinin suistimallere yol açtığını ve anne bebek hayatının güvenliğini tehdit eder hale geldiğini belirtti.

''DOĞUMA CANLI BAĞLANDI'' İDDİASI

Ankara''da bir bebeğin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili yeni iddialar da ortaya çıktı. Haberde bahsi geçen doğum koçunun yazar ve yoga eğitmeni Çetin Çetintaş tarafından atanan Ceyda Saltadalmış olduğu öne sürüldü. Ceyda Saltadalmış isimli kadının, doğum başlayınca online olarak bağlanarak anneyi yönlendirmeye çalıştığı iddia edildi.


(FOTO: CEYDA SALTADALMIŞ)

DOKTORA HİÇ GİTMEDİ

Yine iddiaya göre anne Ö.G. hamilelik süreci boyunca Çetin Çetintaş''ın yönlendirmelerine göre hareket etti. Öyle ki Çetintaş''ın belirtmesi üzerine anne, gebelik süreci boyunca doktora gitmedi. Hatta koronavirüs aşısı bile yaptırmadı.