Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kazası: 9 ölü

Ankara'da Yüksek Hızlı Tren kazası: 9 ölü
Ankara-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, kılavuz tren ile çarpıştı. İki vagonun devrildiği kazada 9 kişinin hayatını kaybettiği 47 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Kazaya ilişkin soruşturma başlatıldı. TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.

Kaza, 06.30 sıralarında Marşandiz istasyonunda meydana geldi.

Yüksek Hızlı Tren'in kılavuz tren ile çarpıştığı belirtildi. Kaza sonrası üst geçidin de vagonların üzerine düştüğü açıklandı. Kazada 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 3'ü ağır 47 kişinin yaralandığı bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kaza sırasında trenin hızının 80- 90 kilometre civarında olduğu belirtildi. 

2258212_fa2b4ec862a68f2a5ff6637f46208054.jpg
ANKARA VALİSİ ŞAHİN: 4 KİŞİ ÖLDÜ, 46 YARALI VAR

Ankara Valisi Vasip Şahin kazayla ilgili şu açıklamayı yaptı.

Şahin, "Hızlı tren ile aynı yolda bulunan ve yol kontrolüyle görevli kılavuz trenin çarpışması sonucu bir kaza meydana geldi. Ekiplerimiz hemen olay yerine sevk edildi. 46 yaralı var, 4 vatandaşımız ölü olarak enkazdan çıkarıldı. Halen UMKE, AFAD, itfaiye ve sağlık ekiplerinin kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ölü sayısının artmamamasını umut ediyoruz" dedi.

ÖLÜ SAYISI ARTTI

Kaza yapan YHT’de 206 yolcunun bulunduğu öğrenildi. Kazada yaralananlar, ambulanslarla Onkoloji Hastanesi, Ankara Gazi Mustafa Kemal Devlet Hastanesi, Numune Hastanesi, Hacettepe Hastanesi ve Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre ise ölü sayısının 7'ye yükseldiği bildirildi. Hayatını kaybedenlerden birinin makinist olduğu 3 kişinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

ULAŞTIRMA BAKANI: 3'Ü MAKİNİST TOPLAM 9 ÖLÜ

Olayın ardından açıklamada bulunun Ulaştırma Bakanı Mehmet Cahit Turhan 3'ü makinist 8 kişinin olayda hayatını kaybettiğini bir kişinin ise kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini söyledi.

Turhan'ın açıklamaları şöyle:

"Bu sabah Ankara Garı’ndan Konya’ya hareket eden trenimiz saat 06.36 sularında Yenimahalle ilçemizde yol kontrolünden dönen lokomotif ile kafa kafaya çarpışarak elim bir kaza meydana gelmiştir.

Kaza yerinde saat 10.00 itibariyle yapılan tespitlerde 3 makinist arkadaşımız, 5 vatandaşımız yolcumuz hayatını kaybetmiştir. Hastaneye 48 yolcu sevk edilmiş, bunlardan biri de hastanede maalesef hayatını kaybetmiştir.

Toplam 9 vatandaşımız şu anda bu kaza sonucunda hayatını kaybetmiştir."

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Tren kazasıyla ilgili kusuru bulunduğu gerekçesiyle TCDD personeli 3 kişi gözaltına alındı.

2258212_0cdb87df27151ec4838e3f9a3a372483.jpg
BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kazayla ilgili yaptığı açıklamada "Yüksek Hızlı Tren, kontrol lokomotifine çarptı. Kontrol lokomotifinin o rayda olmaması gerekiyordu" denildi.



Olay sonrası yaralanan çok sayıda yolcuya 112 Acil Servis, itfaiye ve UMKE ekiplerince müdahalede bulunuldu. Yaralılar ambulanslarla bölgedeki hastanelere sevk edilirken olay yerinde kurtarma çalışmaları devam ediyor.

tren-001.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, başkentte meydana gelen Yüksek Hızlı Tren (YHT) kazasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Ankara-Konya seferini yapan YHT'nin Yenimahalle'deki Marşandiz istasyonunda yapmış olduğu kaza ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Başsavcılık, olaya ilişkin 3 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini bildirdi. 

SEFERLER İPTAL EDİLDİ

Öte yandan, kaza nedeniyle, Ankara-Konya arasındaki 09.15 ve 11.30 tren seferleri karşılıklı iptal edildi. Konya'dan Ankara istikametine 09.15'te gidecek vatandaşlar, sefer iptal edilince yola çıkamadı.

ABD'DEN TAZİYE MESAJI!

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Ankara'da yaşanan hızlı tren kazası sebebiyle taziye mesajı yayınladı. Twitter üzerinden paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi: 'Bugün Ankara’da meydana gelen elim tren kazasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınlarına Amerika Birleşik Devletleri adına en içten taziyelerimizi sunuyoruz. Bu büyük acıyı paylaşıyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

ERDOĞAN KAZAYLA İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu sabah 06:36’da meydana gelen kazayla ilgili olarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan bilgi aldı. Kazayla ilgili gelişmeleri takip eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, can kayıplarından derin üzüntü duyduğu belirtildi. Kazada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kazayla ilgili tüm birimlerin seferber edilmesinin önemini vurguladığı kaydedildi.

İlgili Haberler