Ankara’daki broşürlü provokasyona CHP’den tepki

Ankara’daki broşürlü provokasyona CHP’den tepki
Seçimlere sayılı günler kala Ankara’da dağıtılan ve muhalefet partilerinin HDP ile iş birliği yaptığı algısını oluşturmaya çalışan broşürlere tepki gösteren CHP Sözcüsü Öztrak, iktidarın seçimi kaybettiğini görünce provokasyona devam ettiğini söyledi.

CHP’den Ankara’da dağıtılan ve CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisinin HDP ile işbirliği yaptığına yönelik algı yaratmayı amaçlayan broşürlere tepki geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada "Kurdukları kumpas ellerine yüzleri bulaştı. Seçimi kazandığımızı gördüler ondan sonrasını konuşmaya başladılar. Milletimiz buna da itibar etmedi. Son olarak 'bu bir halk ayaklanmasıdır' bildirilerinin basıldığı ve partimizin logosunun da bu bildiriye basıldığını öğrendik. Bununla partimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur." İfadelerini kullandı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Gönül Kırmaya değil gönül yapmaya çalıştık. Kalan 5 gün içinde milletin sesi olmaya devam edeceğiz. Buna karşılık Saray Koalisyonu son derece haksız bir seçim kampanyası yürüttüler. Ülkenin tüm özel medyasını ele geçiren Saray önce dış güçler saldırıyor dediler tutmadı, sonra mutfaktaki yangının sorumluluğunu çiftçiye yüklediler. Sonra vites büyüttü kendilerine oy vermeyeceklere hain demeye başladılar, Saray ve bekçisi milletimize ağır hakaretler ettiler. Yine olmadı bu kez parti liderlerini tehdit etmeye başladılar. AKP Genel Başkanı Genel Başkanımızın uluslararası terörü kınayan sözlerine çarpıtarak meydanlardan servis etti. Genel Başkanımızın idamı istendi. Kurdukları kumpas ellerine yüzleri bulaştı. Seçimi kazandığımızı gördüler ondan sonrasını konuşmaya başladılar. Milletimiz buna da itibar etmedi. Son olarak ‘bu bir halk ayaklanmasıdır’ bildirilerinin basıldığı ve partimizin logosunun da bu bildiriye basıldığını öğrendik. Bununla partimizin uzaktan yakından ilgisi yoktur. Darbeci ağzıyla konuşup milletimizi tehdit etmeye başladılar. Biz halka ve halkımıza güveniyoruz..”

Seçimlere sayılı günler kala vatandaşlarda CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi’nin, HDP ile ittifak oluşturduğu algısı yaratmak için, basılan yüzbinlerce seçim broşürünün Ankara’nın her noktasında dağıtıldığı ortaya çıkmıştı.

Üzerinde ‘Bu bir halk ayaklanmasıdır’ yazılı broşürlerde, HDP’nin, Saadet Partisi, CHP ve İYİ Parti ile ortaklık kurduğuna yönelik mesajlar verilmeye çalışılıyordu. Söz konusu broşürlerin, dağıtımının halen sürdüğü ifade edilirken, emniyet güçlerinin konu hakkında önlem alıp almadığı ise bilinmiyor.

İlgili Haberler