Ankara’daki hızlı tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı

Ankara’daki hızlı tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı
Ankara’da 9 kişinin hayatını kaybettiği tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde kılavuz tren ile hızlı trenin çarpışma anı yer alıyor.

Ankara’da meydana gelen hızlı tren kazasının görüntüleri ortaya çıktı. Güvenlik kamerasından çekilen görüntülerde kılavuz tren ile hızlı trenin kafa kafaya çarpıştığı görülüyor. Çarpışmadan sonra ise kılavuz trenin alev aldığı görülüyor.

Ankara’da yüksek hızlı tren ile klavuz trenin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 9 kişi hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası başlatılan adli soruşturmada ise 3 kişi gözaltına alınmıştı. Kazanın sinyalizasyon hatası nedeni ile meydana geldiği belirtiliyor.

Ulaştırma ve altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ise yaptığı açıklamada “"Adli ve idari tahkikat devam ediyor. Sinyalizasyon sistemi demir yolu sistemi için olmazsa olmaz değil. Bu sistemin olmamasından dolayı demir yollarında işletme yapılamaz diye bir şey yok. Bilgilerinize sunuyorum. Kazadan sonra 'sinyalizasyon olmadığı için bu kaza oldu' gibi değerlendirme yapanlar doğru bir değerlendirme yapmıyor." İfadelerini kullanmıştı.

İlgili Haberler