Ankaragücü-Başakşehir 0-1 (Maç özeti)

Ankaragücü-Başakşehir 0-1 (Maç özeti)
Spor Toto Süper Lig'de lider Medipol Başakşehir 15. hafta maçında deplasmanda son dönemde kötü günler geçiren Ankaragücü ile karşılaştı.

Spor Toto Süper Lig’in 15. haftasında lider Medipol Başakşehir, Afyonkarahisar’da MKE Ankaragücü ile karşı karşıya geldi. Osmanlı Stadı’nda yapılması planlanan karşılaşma, saha zemininin elverişli olmaması nedeniyle Afyonkarahisar’daki Zafer Stadı’nda oynandı.

Henüz 8. dakikada Medipol Başakşehir oyuncusu Caicara’ya yapılan faulün ardından ceza sahası içerisine yapılan ortada topla buluşan Visca, bekletmeden yaptığı düzğün vuruşla topu filelere gönderdi. Bu aynı zamanda maçı Başakşehir'e kazandıran gol oldu.

Oyunda özellikle ilk yarıda rakibine karşı üstün bir oyun kuran İstanbulk ekibi tek golle 3 puanı hanesine yazdırdı. Ankaragücü ise 2. yarıda etkili ataklar bulmasına rağmen Başakşehir savunmasını geçemedi.

Alınan bu sonuçla Başakşehir puanını 33'e çıkarttı ve rakipleri puan kaybı yaşarken liderlik koltuğundaki yerini sağlamlaştırdı. Ankaragücü ise 20 puanda kaldı.

Maçın 11'leri

Ankaragücü: Altay, Djedje, Yalçın, Kone, Pinto, Faty, Moulin, İlhan, Mokhtar, Cerci, Kubilay

Başakşehir: Mert, Caiçara, Mahmut, Epureanu, Clichy, Emre, Mossoro, İrfan Can, Visca, Napoleoni, Riad Bajic