Ankara’nın dinozoru nasıl tasfiye edilir?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dünyanın parasını harcayıp bir kavşağa önce robot heykeli sonra da dev bir dinozor maketi diktirdi!

Dinozor, nesli tükenmiş bir hayvandır. Fikir ve siyaset dünyasında eskimişliği temsil edenlere  “dinozor”  denilir. Melih Gökçek de herhalde dinozor heykeliyle böyle bir mesaj vermeye çalışıyor. Çirkin ve korkutucu bir görüntü verse de  “Ankara’daki dinozor” mesajı önemli!

*  *  *

Tabii biz Gökçek’in ne düşündüğünü, kendisi açıklamazsa bilemeyiz. Fakat dinozor da Ankara’da herkesin gözünün önünde duruyor! Üstelik siyasetin de bürokrasinin de medyanın da dinozorları var.

Eskimişlik yaşla ilgili değildir, dolayısıyla yaşlıların alınmasına gerek yok. Fakat özellikle siyasette, “eskimiş fikirler” bir yana “eskimiş yöntemler” kullanırsanız, dinozor sıfatını hak etmiş olursunuz.

Mesela mızraklarının ucuna Kur’an sayfaları geçirerek karşı taraftaki samimi Müslümanları tereddüde düşürmek, Muaviye yöntemidir.

Üretim ekonomisi yerine üretmeden tüketmeyi, meydana çıkan açıkları borçlarla veya mirasyedi gibi milli serveti satarak kapatmayı esas alarak halkınızı sıkıntıya düşürmüşseniz, milletinizin birlik ve bütünlüğünü sarsacak derecede üstelik kendi hukukunuza göre de evrensel hukuk normlarına göre de suç olan fiiller işleyip, Müslüman olan komşu ülkeler aleyhine asker toplayıp onları silahlandırmış da çevrenizi kan gölüne döndürmüşseniz, büyüyen yangın ülkenizi de sarmış ve iki milyon insan kapınıza dayanmışsa, seçmeni kandırmak için dini duyguları kullanmaktan başka bir çareniz kalmayabilir...

Milli olan her şeyi ayağınızın altına aldığınız için bu konuda istismar yapamadığınızdan elinizde tek bir koz kalıyor: Din istismarı!

Bunlar da bellidir: Kur’an istismarı, cami-mescit istismarı, imam-hatip istismarı, başörtüsü istismarı!

Hele, siyasette, medyada veya sanat dünyasında, at gözlüğü takmış insanlar da size bol bol malzeme veriyorsa, bu fırsatları da kaçırmazsınız.

Dinozor heykeli de işte böyle davranan siyasileri temsil etmektedir.

*  *  *

Halkı Allah ile aldatmaktan başka sepetinde pamuğu olmayan dinozorlara oy verdiği sürece Türk Milleti’nin başı beladan kurtulmayacaktır.

Siyasette dinozor neslinin ortadan kaldırılması çok zordur. Topyekûn büyük bir aydınlanma seferberliği bile yetmeyebilir. Nitekim yetmemiştir.

O halde ne yapmak lâzım? Bu ciddi meseleye bir çözüm yolu bulmak için dinozorların nasıl ortadan kalktığını inceleyelim:

Bu konuda çeşitli teoriler ortaya atılmış olmakla birlikte, bilim çevrelerinde, Nobel ödüllü fizikçi LuisAlvarez ve oğlu jeolog WalterAlvarez’in “dinozorları bir göktaşı ortadan kaldırdı” tezi kabul görüyor.

Vikipedi’de yayında olan bu teze göre 65 milyon yıl önce, 10 kilometre çapında bir göktaşı, saatte 54 bin kilometre hızla Meksika’da dünyaya çarpmış ve çarpma anında 180 kilometre çapındaki Chicxulub krateri meydana gelmiş, 200 bin kilometre küp madde buharlaşmış, erimiş ya da yüzlerce kilometre öteye savrulmuştur. Bu çarpma sonucu, atmosferi kaplayan toz tabakası yüzünden dünya aylar boyu karanlıkta kalmış, sıcaklık suyun donma derecesine kadar düşmüş ve asit yağmurları yaşanmıştır. Buz devri budur...

*  *  *

Din istismarcısı dinozorların siyasetten tamamen tasfiyesi için dünyaya bir göktaşı çarpmasını dileyemeyiz! En güzeli, seçmenin artık bu oyunu çözerek hep birlikte siyasetin dinozorlarına seçim sandıklarıyla, göktaşı gibi çarpmasıdır. Üstelik Kur’an’da da “Allah, aklını kullanmayanların üstüne pislik yağdırır” deniliyor.

Sahi kimin pisliğini yağdırır?

Yazarın Diğer Yazıları