Ankara’yı karıştıracak imar ayarı: 15 Temmuz’da…

Ankara’yı karıştıracak imar ayarı: 15 Temmuz’da…
Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan bir imar planı gündeme bomba gibi düştü.

Yeniçağ / İstanbul

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından onaylanan 15 Temmuz 2016 tarihli imar planında FETÖ firarisi Ömer Akgün’ün ağabeyi Mehmet Akgün üzerinden ortağı olduğu TOGO Ayakkabı San. Ve Tic. A.Ş. Alan Taahhüt İnş.Gay.Dan.A.Ş. ile Kule Yapsat İnş.Taah.Tic.A.Ş. ait olduğu belirtilen Eskişehir Ankara Yolu güzergahında bir arsanın değerinin artırıldığı ortaya çıktı.

Söz konusu kararın darbe girişimine saatler kala yapılması dikkat çekerken arsanın değerinin 1.50 oranından 2,50 olarak belirlendiği daha sonra ise oranın 2,10’a çekildiği tutanaklara yansıdı.

Olayın ortaya çıkmasından sonra ise Mehmet Akgül ile şirkette söz sahibi olan Sinan Aygül’ün ortaklığı iptal ederek söz konusu arsaya yapı işletme hakkını şahsına ait Beştepe Kuleleri İnşaat San. AŞ üzerine aldı.

Sinan Aydın Aygün’ün 03.11.2016 tarihli dilekçesinde ise özetle;

“Asliye Ticaret Mahkemesinin 27.10.2016 tarihli kararında; Mehmet Akgül ve diğerlerinin Alan Taahüt İn.Gay.Dan.A.Ş/den çıkarılmasına karar verildiği, böylece AKGÜL soyadlı hiçbir kimse ile ortaklığının bulunmadığı, taşınmaz üzerinde yapılacak olan inşaatın yine tek ortaklı olduğu şahsına ait Beştepe Kuleleri İnş.San.Tic.A.Ş. tarafından yapılacağı,bu şikayetin ticari rakipler veya FETÖ mensupları tarafından yapıldığının belirtildiği, ayrıca Sinan Aydın Aygün' ün başka bir dilekçesinde parselin yapılaşma koşulunun E:2.50 olarak uygun bulunması halinde imar planı değişikliğinin kesinleşmesini takiben Büyükşehir Belediyesinin ya da ilgili kamu kuruluşunun sağlayacağı altyapısı tamamlanmış imarlı bir eğilim parseli üzerine M.E.B. 2000.15 tip projelerinden (32 derslikli lise) bir okulu bedelsiz (hibe) olarak inşa edilmesi taahhüdünde bulunduğu” ifadelerine yer verildi.

Söz konusu tutanaklar şöyle:


İlgili Haberler