Bakan Karaismailoğlu'ndan beyin göçüne beyin yakan savunma: Mühendis ihraç eden ülke haline geldik

Bakan Karaismailoğlu'ndan beyin göçüne beyin yakan savunma: Mühendis ihraç eden ülke haline geldik
AKP'li Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu Kars'ta gençlerle sahurda buluştu. Gençlere hitaben bir konuşma yapan Karaismailoğlu beyin göçünü "Mühendis İhraç ediyoruz"diye yorumladı. Bakan Karaismailoğlu'nun beyin göçünü dikkat çeken sözlerle savunması hakkında gençler ne düşündü acaba.

 

AKP''li Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yurt dışına giden gençlerin ''ihraç'' edildiğini söyledi. Karaismailoğlu, "Mühendis ihraç eden ülke haline geldik." dedi.Bakanın ''beyin göçü'' savunmasının ardından birlikte sahur yaptığı gençler ne düşündü acaba.

Enflasyon, işsizlik ve gelecek kaygısındaki binlerce genç, Türkiye''de aldıkları eğitimi hiçe sayarak yurt dışına çıkarak garsonluk yapmaya başladı. Yaşanan beyin göçüne AK Partili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu''nundan dikkat çeken savunma geldi.

Kars''ta düzenlenen "Gençlerle sahur buluşması" programında, üniversite öğrencileriyle sahur yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Mühendis ihraç eden ülke haline geldik." sözleri dikkat çekti.

Burada öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Karaismailoğlu aynı zamanda garanti ödemeleri ile tartışmalara konu olan "yap- işlet- devret" modelini de savundu.

Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün teknoloji açısından, mühendis ihraç eden ülke haline geldik. Bu yaptığımız işlerde kazandığımız bilgi, beceri ve tecrübe sayesinde oldu. Çanakkale Köprüsü gibi dünyanın gıptayla baktığı en büyük asma köprüsünü yaptık. Yani 2023 metre orta açıklığıyla dünyanın en geniş asma köprüsü, 318 metre yüksekliğiyle dünyanın en yüksek çelik kule ayaklarına sahip bir köprüyü tamamen Türk mühendisleriyle yapıyorsunuz.

Yapılan projeler sayesinde trafik kazalarında yüzde 80''e varan azalmalar sağlandı. Yüzde 80''e varması demek her yıl bizim 10 bin kişinin canını kurtarmamız demektir. Bu da yapılan projelerin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor."

İlgili Haberler